Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. December 06. 09:05, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A törődés és a figyelmesség a legnagyobb ajándék

A törődés és a figyelmesség a legnagyobb ajándék

Nem a Mikulás-csomagok és az ajándékok, hanem a közösségben eltöltött délután tette igazán boldoggá azokat a hátrányos helyzetű gyerekeket, akik december 3-án a Mezgé tornacsarnokában várták a Mikulást.

Az ötlet Dr. Azúr Magdolna, a Romák Életesély Növeléséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökének fejéből pattant ki. Miért ne lehetne igazi ünneppé varázsolni a Mikulás ünnepséget azoknak a gyerekeknek is, akiknek hátrányos helyzetük miatt annyi mindent kell nélkülözniük életükben. Jótékony célzatú kezdeményezését a 3H Segítő Közhasznú Egyesület és a Családok a Családokért Polgári Egyesület támogatta, de mellette állt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja is, valamint városunkban több vállalkozó is a nemes ügy mellé állt.

A nagyszakállú 200 hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg Mikulás-csomaggal, de emellett sok szép könyv is gazdára talált. A jó öreg Télapó gondoskodott arról is, hogy zenével és énekkel színesítse a jeles eseményt, ezért a gitárját is magával vitte a sportcsarnokba. Így vált teljessé a Mikulás ünnepség mindazok számára, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük azért, ami más gyermekek számára természetes.

Remélhetőleg ez a rendezvény hagyományteremtő lesz és ezt követően minden évben tudunk segíteni legalább ezzel az apró figyelmességgel az önhibájukon kívül az élet perifériájára szorult gyermekeknek – mondta el Dr. Azúr Magdolna az esemény kapcsán.

A rendezvény támogatói voltak:
Magyar Élelmiszerbank Egyesület – Budapest, Sagát Lászlóné – Családok a Családokért Polgári Egyesület elnöke – Budapest, Verbai Andrea – 3 H Segítő Közhasznú Egyesület elnöke – Budapest, Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Szervezet, Kiskunfélegyházi Roma Kisebbségi Egyesület, Horváth Sándor – Integrál ÁFÉSZ elnöke, Kiss Kálmán Tibor – Bács-Kiskun megyei Közgyűlés Területi- és Vidékfejlesztési Bizottság tagja, Hungary Meat Kft., Szalai Busz Kft., Fókusz Takarékszövetkezet, Csányi József polgármester – Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Seres József ügyvezető igazgató – Előszer Kft., Solymosiné Terike – Kiskunfélegyházi Szent István Plébánia – Caritas Csoportja, Majsa Pite Sütőipari Kft., P&P Pékáru Kft., NT Élelmiszertermelő- és Kereskedelmi Kft., SZVG-Tools Kft., Vépfu Szállítmányozási és Kereskedelmi Kft., ÚT-ÉP-KER ’97 Kft., Z-P Formular Nyomdaipari Kft., Kulacs Vendéglő, Szuperinfó – Kiskunfélegyháza, Félegyházi Pékség, Tóth Levente Zsolt – Tóth Papír Kft., Páll Fűtéstechnika, Parakleitos Könyvesház, Bihal László – egyéni vállalkozó – Kötéláru kereskedés, Horváth Fémtechnikai Kft., és mindazok akik további felajánlásaikkal és önkéntes munkájukkal segítették a rendezvény sikerét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.