Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 19. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A titok: bízz az álmaidban!

A titok: bízz az álmaidban!

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskola január 17-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

A rendezvényen tiszteletét tette az iskola egykori diákja, Csányi József polgármester is.

Az ünnepség rendhagyó módon a végzősök nyitótáncával indult. A szívet melengető zenére, káprázatosan szép ruhákban előadott bécsi keringőt Kátai Tibor, a Padkaporos Táncegyüttes néptáncoktatója tanította be a parkettre lépő fiataloknak.

Mielőtt a végzős diákok megkapták a felnőtté válásukat jelképező kék szalagokat, Titusz atya áldotta meg azokat.

Az ünnepélyes szalagtűzést követően Rokolya Csaba igazgató osztotta meg gondolatait a megjelentekkel:

- Számomra mindig különleges varázsa van a szalagozónak, mivel ilyenkor mindig visszatekintek az eltelt évekre, a PG-ben töltött éveimre. Gondoljatok csak vissza, mennyi különleges élményben, sikerben, örömben, vagy akár nehézségben volt részetek az iskolában eltöltött négy, illetve öt év alatt. Ezek az évek hozzásegítettek titeket ahhoz, hogy jobb emberekké váljatok. Öröm rátok nézni, büszke vagyok arra, hogy ilyen csinos hölgyeket és fess fiatalembereket láthatók, akik méltók arra, hogy viseljék a szalagot. A szalagot, mely sok más mellett jelképezi a felnőtté válásotok kezdetét, a közelgő érettségit, az iskolával való összetartozásotokat.

Az igazgató beszédének zárásaként a híres brazil focista Neymar szavaival búcsúzott a három végzős évfolyamtól:

„A titok, hogy bízz az álmaidban, a lehetőségben, hogy olyan lehetsz, mint a példaképeid. Kutass, bízz és sose add fel a hitet magadban.”

- Fontos, hogy legyenek álmaitok, céljaitok, amikért érdemes küzdeni. Bízzatok magatokban, hogy a Jóisten segítségével meg tudjátok valósítani terveiteket és majd egyszer valaki számára ti is példaképekké válhattok – zárta gondolatait Rokolya Csaba.

A végzős diákok nevében Seres Réka 12/B. osztályos tanuló szólt a megjelent szülőkhöz, a meghívott vendégekhez, tanárokhoz és diáktársakhoz:

- Mit is jelent számunkra a most feltűzött szalag? Sok jelentést hordoz magában. Összeköt, leválaszt, elválaszt, kötelez, figyelmeztet és emlékeztet. Emlékeztet, hogy telik az idő és valaminek a vége felé haladunk. Emlékeztet az itt eltöltött évekre is, arra a négy vagy öt évre, mely életünknek meghatározó része volt. Mindannyiunkban nyomott hagyott ez az időszak. Kitörölhetetlen és letörölhetetlen nyomot. Hogy pontosan mit is jelentettek számunkra ezek az évek, az iskola, a megélt élmények, azt nehéz szavakba önteni. Most látszólag minden olyan tökéletes. Rivaldafényben állunk. Rég nem látott rokonok, közeli, távoli ismerősök, barátok és tanárok vesznek minket körül. Mégis van valami, ami ezt a boldogságot beárnyékolja. Ahogy az osztályomra nézek, összeszorul a szívem. A feltűzött szalagok ugyanis nemcsak az érettségire és a felnőtté válásunkra emlékeztetnek, hanem arra figyelmeztetnek, hogy az út elkezd százfelé válni és lesznek olyan utak, melyek már soha nem keresztezik újra egymást…

Az ünnepség zárásaként a végzős diákok hálával fordultak szüleikhez, megköszönték a gondoskodást, a biztatást, azt a kimondhatatlanul nagy szeretetet, mely nélkül nem állhatnának most előttük, majd a parkettre vezették őket, ahol közös tánccal búcsúztatták el a középiskolás éveket.

Video forrása: Nemes Imre - Lapifim Stúdió

Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.