Városlista
2019. október 20, vasárnap - Vendel

Hírek

2011. Október 07. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

A tinik nem tudják, mennyi kalória van a gyorsételekben

Az Obesity Society éves ülésén mutatták be a kutatók azokat az eredményeket, amelyek szerint a tizenévesek bár gyakran esznek gyorséttermekben, fogalmuk sincs arról, hogy mennyi kalória van egy-egy fogásban.

A tanulmányban 547 fiatal vett részt, akik mind 11-20 év közöttiek voltak. A kutatók arra kérték őket, hogy miután megebédeltek egy gyorsétteremben, becsüljék meg, hogy mennyi kalóriát vittek be a szervezetükbe. A kísérletben részt vevő gyorséttermek között a legnépszerűbb cégek mellett kifejezetten édességekre specializálódott amerikai étteremláncok is voltak.

Az eredményekből végül kiderült, hogy a résztvevők 80 százaléka alábecsülte azt, hogy mekkora a tápértéke egy adott ételnek. Sőt, 30 százalékuk még 500 kalóriánál is többet tévedett negatív irányba - írja a USA Today című internetes kiadvány.

Az adatok azt mutatták, hogy akik egy 1000 kalóriás ebédet fogyasztottak el, azok átlagosan 350 kalóriával becsülték alá a bevitt kalóriák mennyiségét, akik pedig 1500 kalóriás ebédet ettek meg, azok között nem volt ritka az sem, hogy 700 kalóriát tévedtek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 13:31, vasárnap | Belföld

Áder: A fenntartható fejlődési célok víz nélkül teljesíthetetlenek

Az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok víz nélkül teljesíthetetlenek, a víz központi kérdéssé vált - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2019. Október 20. 12:00, vasárnap | Belföld

Padláson termesztette a marihuánát egy szentesi férfi

Padlásán marihuánát előállító szentesi férfi ellen indított eljárást a rendőrség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-t.

2019. Október 20. 09:55, vasárnap | Belföld

Traktornak ütközött és meghalt egy motoros Tapolcánál

Traktornak ütközött és meghalt egy motoros szombat este Tapolca külterületén - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

2019. Október 20. 08:00, vasárnap | Belföld

Izgalmas nemzetközi válogatást ígér az egyhetes Titanic Filmfesztivál

Tizenhét új alkotást tűz műsorára október 21. és 27. között a 26. Titanic Filmfesztivál a világ minden tájáról.