Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 22. 17:00, vasárnap | Életmód
Forrás: twice.hu

A teafaolaj 10 felhasználási módja

A teafaolaj 10 felhasználási módja

Az elmúlt időszakban az illóolajok már-már akkora népszerűségnek örvendenek, hogy nehéz zöldágra vergődni az óriási kínálat láttán.

Az elmúlt időszakban az illóolajok már-már akkora népszerűségnek örvendenek, hogy nehéz zöldágra vergődni az óriási kínálat láttán. Ha sikerült megtalálni a megfelelő minőséget, jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy melyek a legjellegzetesebb pozitív tulajdonságai.

1. Fogkrém

Bár belsőleg is igen hatásos, szájöblögetéskor igen erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Használhatjuk fertőtlenítésre öblögetéshez, vagy fogkrémhez is. Kimutatták, hogy hatékonyan csökkenti az ínygyulladást, valamint elpusztítja a problémát kiváltó baktériumokat. Néhány cseppet az olajból keverjük össze kókuszolajjal és szódabikarbónával, és máris kész van a természetes és egészséges fogkrémünk.

2. Természetes dezodor

Antibakteriális tulajdonságának köszönhetően nem csak a szájüreget fertőtleníti, hanem kiváló izzadásgátló is. Segít megszabadulni a testszagtól, de megszünteti a sportruhák, cipők kellemetlen szagát is. Keverjünk el pár csepp teafaolajat, pár csepp citromolajjal és vízzel, majd tegyük szórófejes flakonba.

3. Sebgyógyulást elősegítő kenőcs

Nemrég egy kutatás alapján kimutatták, hogy a teafaolaj hatékonyan száll szembe a Staphylococcus baktériummal is. Igencsak erős sebfertőtlenítő, és segíti a sebek, vágások gyorsabb begyógyulását. A megmaradt hegesedés pedig sokkal kisebb lesz. Néhány csepp levendula és teafa illóolajat keverjünk össze, és azzal kenjük be a sebet, vágást.

4. Semlegesíti a penészt

Sokszor nem érzékeljük idejében, de egy penészedő lakás levegője igencsak rossz hatással lehet szervezetünkre. A teafaolaj képes semlegesíteni a tüdőbe bejutó mikrobákat, de hatékonyan eltávolíthatjuk a falra, csempére lerakódó penészt is.

5. Tisztítószer

A teafaolaj egy igencsak hatékony tisztítószer, és sokkal megbízhatóbb, ráadásul természetes, mint a boltban vásárolt szerek. Keverjünk össze pár csepp teafaolajat, ecetet, vizet és citromolajat, majd használjuk bármilyen felületre a fürdőtől a konyháig.

6. Körömgomba és szemölcs ellen

A teafaolaj rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy hatékonyan öli meg az élősködőket, parazitákat. A hígítatlan, harminc napig helyileg alkalmazott olaj eltünteti a körömgombát és a szemölcsöt is.

7. Aknés bőr kezelésére

A baktériumok, fertőzések okozta aknék könnyedén és hatékonyan kezelhetőek teafaolajjal. Nyugtatja a bőrt, csökkenti a bőrpírt és a gyulladást, és végérvényesen megszünteti a problémát.

8. Ekcéma és pikkelysömör ellen

Nagyon erős hatása van a pikkelysömör és ekcéma okozta kellemetlen tünetek megszüntetésére.

9. Haj-és fejbőr problémákra

A teafaolajat használhatjuk erős korpásodás, sőt fejtetű ellen is. Aloe vera gél, teafaolaj és kókuszolaj keverékéből a legjobb természetes sampont állíthatjuk elő.

10. Bőrrák kezelésére

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a teafaolaj nagy gyorsasággal csökkenti a daganat méretét, és közben erősíti az immunrendszert is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől