Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Július 24. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: HIROS.HU

A szúnyogháló nem a betörőktől véd!

A szúnyogháló nem a betörőktől véd!

Nyáron könnyebb dolguk van a betörőknek, mint gondolnánk.

Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhetjük a bűncselekményeket - hívja fel a figyelmet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Egy rendőrségen tett feljelentésből: A mai napon X. Y. bejelentést tett, mely szerint ismeretlen személy a házuk hátsó ajtajának szúnyoghálóját benyomta, az ajtón belül a zárban hagyott kulccsal az ajtót kinyitotta, és a lakásba bemenve eltulajdonította a nappali helyiségben, a cipősszekrényben elrejtett kb. 250.000,- Forintot és kb. 150-170 eurót.

Több, a fenti esethez hasonló bűncselekmény vált ismertté a közelmúltban a rendőrség előtt. A nyári időszakban sokan ugyan bezárják a lakásajtót, de a szúnyoghálós kitekintőablakot a szellőztetés érdekében nyitva hagyják. Hasonló szokás a ritkábban használt bejárati ajtókban belülről a zárban hagyott kulcs. E két körülmény együtt megkönnyíti a betörők „dolgát”, hiszen a szúnyoghálót leszakítva, az ablakon benyúlva kulccsal nyitható a lakás, „szabad az út”.

Odafigyeléssel ezek a bűncselekmények is megelőzhetők: Nyári melegben se aludjanak nyitott ajtó, ablak mellett! Csak a ráccsal felszerelt nyílászárókat hagyják nyitva!

Napközben is használják a mechanikai védőeszközöket! Értéktárgyakat, készpénzt, mobiltelefont ne hagyjanak nyitott ajtó, ablak közelében! Amennyiben van elektronikus riasztórendszer a lakásban, éjszakára is kapcsolják be! Hordozható mozgásérzékelős riasztóeszközök alkalmazásával a nyitott ajtón, ablakon érkező hívatlan vendég érkezése sem marad titokban!

(Forrás: hiros.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.