Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2015. Június 19. 09:57, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

A szünidőben is biztonságban

A szünidőben is biztonságban

Néhány jó tanács az iskolai szünet balesetmentes eltöltéséhez.

Néhány napja megszólalt az iskolákban az utolsó csengő, elkezdődött a diákok által annyira várt vakáció. Sok éves tapasztalatok mutatják, hogy a vakáció alatt megnő a közúti balesetet szenvedők száma és az évszak sajátosságaiból fakadóan a gyerekek által elszenvedett balesetek száma is.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a szünidő alatt leselkednek a gyermekekre:

* Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és mondják el, hogyan kell szabályosan közlekedni. Beszéljék meg a gyalogosközlekedés alapszabályait, illetve érdemes áttekinteni a kerékpáros közlekedési szabályokat is.
* Vizsgálják át gyerekek kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeik biztonságáról se feledkezzenek meg.
* Kerékpárosként legyenek mindig kiszámíthatóak, elinduláskor, sávváltáskor és bekanyarodáskor a körültekintés után kézzel jelezzék irányváltoztatási szándékukat!
* Főútvonalon csak 12. életévét betöltött személy kerékpározhat! Ha van kerékpárút csak azon szabad kerékpározni!
* Kerékpárútról, kerékpársávról és lakott területen kívüli főútvonalról balra csak kerékpárt tolva szabad bekanyarodni.
* A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni és a kerékpárt tolva, gyalogosként kell áthaladni rajta.
* A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező!
* A gépjárművezetőknek is felhívjuk a figyelmét, hogy kiemelten figyeljenek a gyalogos és kerékpározó gyermekekre!

Fontos a fürdőzés szabályainak betartása is. Hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs, illetve szívelégtelenség miatt következik be.

Bízva abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulnunk a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról