Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Május 30. 14:51, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A szorgalom és a tenni akarás kísérte mind a 95 évét

A szorgalom és a tenni akarás kísérte mind a 95 évét

Pozsár Péternét (Marika nénit) 95. születésnapja alkalmából köszöntötte ma (május 30-án) a Csanyi úti idősek otthonának vezetője Gálig Erzsébet és városunk elöljárói nevében Balla László alpolgármester.

Marika nénit gyermekei, unokái és dédunokái vették körül a jeles ünnepnapon, s halmozták el szeretetük virágaival. Az otthon dolgozói énekkel tették vidámabbá és feledhetetlenné a pillanat varázsát, mielőtt a szépkorú mindkét tortáján elfújta a gyertyát.

Marika néni született 1921. május 31-én született Pálmonostorán. Általános iskolai tanulmányait Gátéron végezte, majd ezt követően otthon dolgozott a földeken.

Emellett napszámba is eljárt dolgozni. 1943. március 3-án ment férjhez, mely házasságból két fia született, István és Mihály. Miután fiai megnősültek, beköltöztek Kiskunfélegyházára. Később a fiatalabb Németországban vállalt munkát.

Mivel Marika néni sokat volt egyedül és gyakran betegeskedett, úgy döntött 2009. novemberében, hogy beköltözik a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti idősek otthonába. Itt hamar beilleszkedett a közösségbe, a különféle foglalkozásokat is rendszeresen látogatta, és az intézmény mindennapi életében a mai napig aktívan részt vesz.

Beköltözése után még sokáig kijárt a Móravárosba vásárolni, de az utóbbi időben ezt már inkább a büfében teszi meg. Mindig nagyon szerette és aktív tagja volt a tornafoglalkozásoknak, de sajnos már egészségi állapota nem engedi meg, hogy részt vegyen rajta. Az otthon rendezvényein és ünnepségein azonban szívesen részt vesz.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA