Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 01. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

A színek szerepe a lakásban

A színek szerepe a lakásban

A színek erős hatással vannak ránk, ám nem mindegy melyik helyiségbe kerülnek a lakásban.

Citromsárga
A sárga az elménket stimulálja, előhozza a legjobb gondolatainkat, intelligenciával, bölcsességgel tölt fel minket. Könnyebben fogunk kommunikálni, és partnerünk is jobban megnyílik, ha sárga vesz minket körül. Tegyünk az irodába sárga kiegészítőket, vagy az étkezőbe, ahol a családi kupaktanács összegyűlik.

Bordó
Szenvedély és önkifejezés
Ha úgy érezzük, nem vagyunk képesek úgy és annyit beszélni az érzéseinkről és a vágyainkról, ahogyan és amennyit szeretnénk, hívjuk segítségül a bordó színt. Amikor a környezetünkben ez az árnyalat található, szenvedélyesebbek, kezdeményezőbbek vagyunk és nem félünk a kihívásoktól. Segít, hogy jobban szeressük az életet és a testünket. Érdemes a fürdőszobába vagy a konyhába is belopni egy kis bordó árnyalatot, nem beszélve a hálószobáról.

Piros
Bátorságot hoz. A piros színt akkor használjuk a lakberendezésben, ha bátorításra van szükségünk, és szeretnénk önbizalmunkat megerősíteni. Ha túl sok piros szín van a környezetünkben az idegessé, agresszívvá tehet. Válasszunk egy piros kockás díszpárnát, vagy néhány kisebb kiegészítőt, de a falunkat eszünkbe ne jusson pirosra festeni!

Narancssárga
Fiatalság és jókedv árad belőle. A narancsszín maga a kirobbanó jókedv. Ha szeretné magát fiatalabbnak, energikusabbnak érezni, vegye körül magát vele. Fontos, hogy ne essünk túlzásba, hiszen annyira vibráló, hogy hálószobában zavarhatja az álmunkat. Ott jó alkalmazni, ahol kevés a természetes fény, hiszen világosságot teremt.

Sötétkék
Rendszerezi a gondolatokat. A mélykék árnyalat segítségével lenyugtathatjuk elménket, arra sarkall minket, hogy a nagy egészből képesek legyünk meglátni a kicsi, de annál fontosabb részleteket. Ha fontos döntést kell hoznunk, vegyük magunkat körül mélykék tárgyakkal, vagy viseljünk ilyen árnyalatú ruhát.

Világoskék
Békességet hoz. A világoskék segít feloldani a mindennapokban ránk nehezedő nyomást, és békességet hoz a szívnek. Egyetértést teremt a családban, és harmóniát a párkapcsolatban. Elűzi a feszültséget, kisimít és ellazít. Érdemes a hálószobában alkalmazni. Mondjuk világoskék függönyt rakjunk fel, helyezzünk el ilyen színű párnákat. Jó választás a gyerekszobába is.

Türkiz
Pihentető árnyalat. Alkalmazzuk ezt a gyönyörű és friss árnyalatot ha pihenésre, kikapcsolódásra van szükségünk. Segít meditálni, a belső hangot meghallani, de akkor is, ha nem szoktunk álmodni, vagy éppen alvási zavaraink vannak. A fürdőszobába, hálószobába, de akár a gyerekszobába is remek választás.

Rózsaszín
Szeretet és megértés. Ha szeretnénk párkapcsolatunkat szeretettel és örömmel feltölteni, használjuk a rózsaszínt. Finom és érzékeny hangulatot teremt, de abban a formában, amikor képesek vagyunk megnyílni és nagyon jól szeretni. A ház szinte minden helyiségében alkalmazhatjuk.

Zöld
Remek kezdet. A zöld szín áll a legközelebb a természethez, és azt hivatott megmutatni, mennyire gazdag az életünk. Segít felszínre hozni a tehetségünket. Mivel a jó kezdetek szerencséjét hordozza, érdemes a bejárati ajtónkat zöldre festeni, ebben az esetben ezzel az energiával lépünk ki minden nap a békés otthonból. Mivel a testi és lelki egyensúlyunkra is jó hatással van, tegyünk zöld törölközőket a fürdőszobába, hogy ott is töltődjünk.

Halványlila
A kapcsolatok színe. Legyen szó a baráti, családi kapcsolatokról, vagy egy felsőbb világgal való kapcsolódásról, a halványlila jó választás. Segít, hogy megérzéseink erősödjenek, hogy jobban ráhangolódjuk másokra, hogy segítőkészebbé és humánusabbá váljunk. Érdemes olyan területeken használni, ahol összegyűlünk a szeretteinkkel, például a nappaliban vagy az étkezőben.

Címkék: fal, hatás, lakás, szín, szinek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.