Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Május 30. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A szeretet és küzdelem dalai

A szeretet és küzdelem dalai

Dinnyés József daltulajdonos élő zenés estjével vette kezdetét május 29-én az Ünnepi Könyvhét Kiskunfélegyházán. A zenei esetet, egyben a rendezvénysorozatot Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg a Hattyúházban.

Dinnyés József daltulajdonos élő zenés estjével vette kezdetét május 29-én az Ünnepi Könyvhét Kiskunfélegyházán. A zenei esetet, egyben a rendezvénysorozatot Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg a Hattyúházban.

Ha a képzelet világáról beszélünk, csak néhány percig gondolkodjunk el azon, mi lenne, ha nem lennének könyvek, versek, zene, művészet. Sivárrá, szegényessé válna életünk, szürkék lennének hétköznapjaink, eltűnne belőlük a csoda, a szépség, a vigasz – mondta el bevezetőjében a polgármester.
Kapus Krisztián ezt követően Dinnyés József munkásságát méltatta, majd a „Dalaim 45” című DVD-ét ajánlotta a közönség figyelmébe. Elmondta, a kiadvány a daltulajdonos közel öt évtizedes munkásságának összefoglalója, 300 költő tollából született 1400 énekelt vers található rajta, mely válogatás ötszáz év magyar költészetéből.
Dinnyés József énekes ezt követően részletesen beszélt, adott elő megzenésített verseket a „Dalaim 45 éve” című összeállításról. A DVD oktatási, könyvtári segédanyagként is szolgálhat, hisz betekintést nyújt több mint száz magyar költő és író művébe – hangsúlyozta a daltulajdonos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.