Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2018. Február 26. 13:45, hétfő | PR

A szem védelmére szolgál az asztali lámpa

A szem védelmére szolgál az asztali lámpa

Nemcsak szebbé varázsolja a helységet, ha több fényforrás van benne, de az egészségünkre is jó hatással van. A hangulat javítása mellett a szemünknek sem árt, ha nemcsak fentről kapjuk a világítást.

Feldobja a szobát, ha többféle világítási módot is használunk. Akár csak a megvilágítással ‘berendezhetjük’ bulihelyszínnek ugyanazt a szobát, ahol nappal dolgozunk, tanulunk.
Külön művészet, hogy egy fehér színtartományba tartó, natúr megvilágítással mennyire rendezettnek mutathatjuk ugyanazt a teret, amelyet bohémmé varázsolhatunk kis helyi fényekkel - különösen, ha azok színesek.

Főleg tél végén segít a sok fény

Érdemes változatosan használni a lehetséges fényforrásokat, hogy kihasználhassuk a tér adta lehetőségeket. Amíg tart a tél, és nem kapunk elég napfényt, csodákat tehet, ha ötletesen játszunk a megvilágítással.

A szemünk épségét is megóvjuk, ha a megfelelő lámpákat helyezzük el a megfelelő helyeken. Biztos mindenki észrevette már, egy amolyan ‘klasszikus’ neoncső alatt egy idő után káprázik a szeme. Amennyiben nem jó a világítás - annak minősége, erőssége - az megviseli a szemünket. Ha csak a plafonról kapunk világítást, erőltetve kell néznünk, amikor számítógépen dolgozunk vagy olvasunk. Egy jó asztali lámpa beszerzése ilyenkor gyakorlatilag elengedhetetlen.

Támogassuk meg a látványt hangulatfénnyel

Az, ha a képernyőre szegezzük a szemünket, nem teljesen természetes a testünknek. Mégis sokaknak ez a napi munkájához tartozik, sőt, még este is folytatják azt a tevékenységet, mikor mondjuk sorozatot néznek az éjszakába nyúlóan.
Érdemes a legkurtábbra szabni a képernyő előtt töltött időt, a szem erei ugyanis összeszűkülnek a monitor nézésétől. A telefon kijelzőjét még kevésbé szereti a szemünk, főleg a kis betűk okoznak túl nagy megterhelést.

Megtámogathatjuk a látásunkat, ha a monitor közelébe, annak háta mögé kisebb fényforrásokat helyezünk el. Természetesen nem a legerősebb égőt kell beállítanunk, csak gyengébb fényeket, amelyek tompítják a ‘világító kockába’ való nézés kellemetlen hatásait.

Aki este, sötétben olvas vagy tabletezik, kattintson fel ilyenkor egy kislámpát, amely a látóterében teremt egy kis plusz fényt. Egy hangulatlámpa is bőven elegendő, hiszen nem kell precíz megvilágítást adnia.

Az irányított fény jól jön az esti munkához

Sokaknak van olyan hobbijuk, amely kicsit kikapcsol a digitális világból, és pihentet - például ilyen a mandala színezés, vagy az újra nagyon trendi horgolás, varrás.
Ügyeljünk arra, hogy a szemünkre ne legyenek károsak ezek a tevékenységek. Egy erős asztali lámpa a megfelelő fényt adja, ha be kell fűznünk a cérnát a tű fokába, vagy rá kell illesztenünk a kapcsot a készített ékszer végén a drótra.
A mozgatható karral rendelkező lámpa fejét oda irányíthatjuk, ahová szükséges, és máris pihentető megvilágítást kapunk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 19:59, szerda | PR

Tippek és trükkök a professzionális nyomtatási eredményhez

Minőségi tonerek segítségével könnyebb home office-ból dolgozni

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 23. 18:08, hétfő | PR

Mire jók a fenőkövek?

Ha megtaláltuk a tökéletes kést, ami megkönnyíti a konyhai vagy a ház körüli munkát, már csak arra kell figyelnünk, hogy az mindig éles maradjon.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.