Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 24. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: automotor.hu

A Suzuki Swift ellenfelének szánják ezt a szabadidő-autót

A Suzuki Swift ellenfelének szánják ezt a szabadidő-autót

A Mahindra KUV100-as meglepő módon nem SUV-k, hanem személyautók ellenfelének készült.

Noha január 15-én már meg is indul a Mahindra új modelljének forgalmazása, arról egyelőre kevés információt közölt a gyár. A név KUV100, amit hivatalosan káúvé egy dupla-nullának kell mondani, a három betű pedig a Kool Utility Vehicle szavak kezdőbetűiből ered. Nem is a forma a legmeglepőbb az autóval kapcsolatban, hanem az a tény, hogy azzal a piacvezető Suzuki Swiftet illetve az indiai piacon második helyen álló Hyundai Grand i10-est akarják legyőzni.

Furcsák az arányok, adózási okokból mindössze 4 méter hosszú az önhordó karosszéria, ami széles és magas építésű, a kerekek viszont aprók. Házon belül készült a forma - rosszmájúak szerint látszik is, hogy még nem volt a Mahindra tulajdonában a Pininfarina a KUV100-as megrajzolásakor - a hullámzó fényszóró, az éles karaktervonalak célja, hogy az autóvásárló fiatalok figyelmét felkeltse, és a szabadidő-autó felé terelje.

Teljesen új fejlesztésűek az alumínium erőforrások, az 1,2 literes háromhengeres benzines változó szívó- és kipufogóoldali szelepvezérlést kapott, teljesítménye 82 LE/114 Nm, az 1,2 literes háromhengeres turbódízel 77 LE/190 Nm-t tud. Indiában még mindig fontosabb az ár a biztonságnál, ezért a Mahindra KUV100-asnál csak a blokkolásgátló széria, a dupla légzsák még a leggazdagabban felszerelt modellnél is feláras extra - igaz, a piactól szokatlan módon a fapados modellnél is választható, ez utóbbi nem megszokott dolog Indiában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.