Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2017. Március 20. 12:31, hétfő | Helyi
Forrás: sobuda.hu

A sótégla felhasználása

A sótégla felhasználása

A sótégla eredeti lelőhelye alapvetően Pakisztán, ahol első lépésként különféle méretekre vágják a téglákat, majd lecsiszolják őket. Mára már ismeretessé vált, hogy gyógyhatása szükségszerűvé vált mindennapjainkat tekintve. Különböző helyeken megvilágítva és melegítve mutatják be őket, de az ínyencek részére zöldések és húsételeket is ezen készítik el. Ismeretes szintén, hogy a sótégla jótékonyan lép fel az elektroszmog ellen is, ami napjainkban igencsak számottevő problémává vált. Ugyanakkor különféle design lehetőségeket, egyedi belsőépítészeti megoldásokat kínál használóinak. A kristály a szerkezeténél fogva megbirkózik az elektromágneses sugárzás intenzitásával, így csökken a szervezetet ért káros terhelés. Ahhoz, hogy elérjék kellő hatásukat át kell melegíteni őket, mivel a téglákhoz alapvetően nem tartozik elektromos berendezés. Legegyszerűbben ezt úgy érhetjük el, hogy fűtési edényben felteszünk néhány sótéglát a fűtőtestre. . A téglát az izzó leadott hője melegíti át, így már működésbe léphet neutralizálónk. Semmiképpen se építsünk olyan helyre téglafalat, ahol fennáll a veszélye annak, hogy eldől. Különösképpen legyünk figyelmesek a kisgyermekek, háziállatok, közlekedő útvonalakra. Építhetünk belőle térelválasztót, lepakoló helyet, polcot, és hátulról meg tudjuk világítani. Érdemes kötőanyaggal rögzíteni a téglákat, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket. A falazáshoz speciális kötőanyag 70% márványragasztó és 30% fehér cement keverékéből áll.

A legősibb sókristály a Himalája hegységben található, évszázadok óta, kézi módszerekkel bányásszák őket. A só nem más, mint folyékony napenergia mértani szerkezetbe megkötve, ami képes életet létrehozni és megtartani. Összesen 84 féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, így elmondható, hogy teljesen tiszta, szennyeződés, illetve szennyezésmentes, keletkezésének körülményei és összetétele miatt egyedülálló színválasztékú és esztétikai megjelenésű. A sótégla a sóbarlang, sókamra, vagy sószoba egészséges építőanyaga, amely a himalája kristálysóból készül. Számos különleges képességgel bír: energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő, salaktalanító hatású. Legismertebb hatásai között szerepel, hogy segíti a relaxációt, hangulatos, meleg fényével nyugtató hatással bír otthonunkban, de dekoratív díszként is szolgál egyben. Semlegesíti az elektromos készülékek (számítógép, televízió, nyomtató) közelében kialakult elektroszmogot. Nincs jobb természetes módszer, mint a sókristályból készített sóoldat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.