Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2012. Május 11. 07:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A sörhas a hirtelen szívhalál előjele lehet

A sörhas a hirtelen szívhalál előjele lehet

Az elhízott embereknél a derék környékén található kisebb fölösleg megnövelheti a hirtelen szívhalál kockázatát - írja egy új tanulmány.

A hirtelen szívmegállás esetében a derék és a csípő közötti zsírtömeg aránya jobban számít, mint a testtömegindex - írja a HealthDay.

A tanulmány azt írja, hogy a has környéki elhízás egy különálló rizikó faktor a hirtelen szívhalál területén, még akkor is ha egyéb rizikó faktorokat is beleszámoltunk már úgy, mint a cukorbetegség, a hipertenzió és a koronaér szívbetegség.

A kutatás során 15 ezer, átlagosan 54 éves amerikai adatait elemezték. A 13 éves nyomon követés alatt a páciensek közül több mint 300-nál következett be hirtelen szívmegállás. Kimutatták: a kor, a nem, a faj, a műveltség, a dohányzási szokások és a családban előforduló szívbetegségek figyelembevételével a testtömegindex, a derék körüli zsírtömeg és a derék és csípő közötti elhízási arány mind összefüggésben állnak a hirtelen szívhalállal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 18:41, vasárnap | Belföld

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

dén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár.

2022. December 04. 11:13, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: a kormánynak az energiaárak mellett az ellátásbiztonságért is harcolnia kell

Nem csupán az olaj és gáz árának emelkedése ellen kell harcolnia a kormánynak, hanem az ellátás biztonságát is garantálnia kell.

2022. December 04. 11:10, vasárnap | Belföld

Polgár Juditot beiktatták a sakk Hírességek Csarnokába

Szombat este St. Louisban ünnepélyes keretek között beiktatták a sakkozók Hírességek Csarnokába Polgár Juditot, minden idők legjobb női játékosát.

2022. December 04. 08:39, vasárnap | Belföld

AM: a vadhús fenntartható, természetes, egészséges és hazai