Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Szeptember 09. 10:12, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A soltvadkerti Frittmann borászat nyerte az Év Pincészete díjat

A soltvadkerti Frittmann borászat nyerte az Év Pincészete díjat

A Frittmann családi borászat nyerte a 2015-ös Év Pincészete díjat, amelyet kedden adtak át a társaság telephelyén, Soltvadkerten.

A Frittmann testvérek borászata bizonyította, hogy az Alföldön is lehet kiváló minőségű bort előállítani - mondta Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke a díjátadó ünnepségen. Hangsúlyozta, hogy a borászat komoly hatással van nemcsak a Soltvadkert környéki, hanem a teljes Kunsági Borvidékre.

A fotón: Frittmann János borász (j2) átveszi az oklevelet az Év pincészete-díj átadóján Szőke Sándortól, a Duna Borrégió Szőlészek Borászok Egyesületének elnökétől (b) a nyertes Frittmann Borászat soltvadkerti telephelyén 2015. szeptember 8-án. A borászat a magyar borászszakma legrangosabb elismerését kapta meg, amelyet idén tizennegyedik alkalommal ítéltek oda.

A Frittmann Borászat Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági Borvidéken, 50 hektáron készíti számtalan hazai és nemzetközi borversenyen arany- és nagyaranyéremmel elismert világszínvonalú borait, habzó borait és különleges, ezerjóból készült pezsgőjét.

Frittmann János az első alföldi borász, akit elismertek a legrangosabb hazai borász-elismeréssel: 2007-ben volt az Év Bortermelője. Az Év Bortermelője elismerést többnyire családi borászatok és kiemelkedő borász személyiségek kapják, míg az Év Pincészete díjjal a magyar borászatban irány-és mértékadó, nagyobb birtokról szüretelő pincészetek munkáját ismerik el.

Frittmann János a Kunsági Borvidék elnöke, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke, a Magyar Bor Akadémia alelnöke.

Az Év Borászata díjat 2002-ben alapította a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége.

Frittmann István, a gazdasági társaság társ-ügyvezetője hangsúlyozta: a szőlőtermesztésnél és a borkészítésnél is a legújabb, már bizonyított technológiákat alkalmazzák. Elmondta, hogy a díjnyertes bortípusok előállítása nagyrészt saját technológián alapul.

Az 1996-ban alapított Frittmann Testvérek Kft. 2013-ban 420 millió forint nettó árbevételt ért el, amely 2014-ben 494 millió forintra nőtt. A gazdasági társaság üzemi eredménye is nőtt az elmúlt évben: a 2013-ban elért 98 millió forintról 107 millió forintra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: