Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2013. Április 27. 11:35, szombat | Helyi
Forrás: BMRF

A rendőr vitte el a nem várt „vendéget”

A rendőr vitte el a nem várt „vendéget”

Magánlaksértés szabálysértés elkövetése miatt vette őrizetbe K. Aranka 52 éves kiskunfélegyházi lakost

Magánlaksértés szabálysértés elkövetése miatt vette őrizetbe K. Aranka 52 éves kiskunfélegyházi lakost a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya. A nő ugyanis április 26-án délben a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül ment be egy kecskeméti ingatlan udvarára és melléképületébe.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya korábban lopás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozás során őrizetbe vette D. János 44 éves kecskeméti lakost. A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy április 19-én az esti órákban egy kecskeméti bevásárlóközpont mélygarázsában megrongálta egy ott parkoló személygépkocsi ajtózárját, azonban abból értéket nem tudott ellopni, mert a sértett megzavarta. D. János továbbá megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. április 25-én délelőtt ugyanazon mélygarázsban feltörte egy ott parkoló személyautó csomagtartóját, és abból élelmiszert lopott el. A férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2013. április 26-án szintén ugyanabban a mélygarázsban feltörte egy ott parkoló személygépkocsi bal első ajtaját és ellopta az autóból a hamutartót, az abban található aprópénzzel.
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 3 koszovói állampolgárral szemben, akiket 2013. április 26-án délután Kelebia belterületén fogtak el a járőrök. A külföldieknek volt koszovói személyigazolványuk, azonban magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés miatt előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült, hogy egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Ez a személy már korábban kért menekültstátuszt, amit azonban jogerősen elutasítottak, ezért őt a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el. A másik két személy menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 10:00, vasárnap | Helyi

Meglepő, mi kell az egészséges élethez

Amikor egészséges életmódról esik szó, a legtöbben azonnal a táplálkozásra, a testmozgásra, a jó alvásminőségre vagy a bőséges folyadékbevitelre gondolnak.

2020. Szeptember 20. 08:00, vasárnap | Helyi

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

Lakitelek és Bács-Kiskun megye egyik turisztikai és idegenforgalmi gyöngyszeme, a Holt-Tisza partján található Tőserdő.

2020. Szeptember 19. 20:58, szombat | Helyi

Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban

2020. Szeptember 19. 20:46, szombat | Helyi

Hétfőtől több szabály is megváltozik

Szeptember 21-től több szabály is megváltozik – jelentette ki Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szombati online tájékoztatóján.