Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Április 28. 08:46, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A Rába ETO nyerte a forduló rangadóját

A Rába ETO nyerte a forduló rangadóját

A női futsal NB-I felsőházi rájátszás hatodik fordulójában a bajnokságot nyert Astra a második helyen álló ETO csapatát fogadta.

A női futsal NB-I felsőházi rájátszás hatodik fordulójában a bajnokságot nyert Astra a második helyen álló ETO csapatát fogadta. A két csapat egymás között mindig izgalmas mérkőzéseket játszott a kupában és a bajnokságban is, mindig Astra győzelem született.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Rába ETO Győr 2 – 4 (1-1)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna 150 néző. 2014. 04. 27. 17: 30.
Játékvezetők: Hegyesi Gábor, Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika.
Cserék: Szabó Nóra, Sebestyén Györgyi, Gál Tímea, Halászi Kinga, Kovács Klaudia, Vidács Krisztina. Vezetőedző: Dombó János.

Rába ETO: Oláh Erika – Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Újvári Krisztina, Vígh Renáta.
Cserék: Jakab Petra, Podova Éva, Szűcs Vivien, Manzinger Nóra, Bocsárdi Eszter. Vezetőedző: Molnár Attila.

Gólszerzők: Dikanová Dominika, Szabó Boglárka illetve Vígh Renáta (2), Újvári Eszter, Jakab Réka.
Sárga lap: Szabó Boglárka illetve Újvári Eszter.

Fergeteges hangulatban kezdődött a mérkőzés, a csapatok szervezetten védekeztek, felváltva veszélyeztették a kapukat, de mindkét kapus magabiztosan hárította a helyzeteket. Valamivel veszélyesebb akciókat vezettek a vendégek, de ennek ellenére az Astra szerzett vezetést. Egy eladott labdát Szabó Boglárka elcsípett, pontos továbbítását Dikanová Dominika magabiztosan értékesített, 1-0. Hatalmas iramot diktáltak a csapatok, valamivel motiváltabbnak tűntek a vendégek, és a félidő végén egy előreívelt labdát Vígh Renáta megszerzett Vincze Anikóval vívott párharcban, és könnyedén gurított a kapuba, 1-1.

Szünet után a vendégek folytatták lendületes játékukat, a 21. percben a hazaiak eladták a labdát, Vígh Renáta kilépett és helyzetét gólra váltotta, 1-2. Egy perc elteltével növelték előnyüket a vendégek, jobboldali támadás után Szórádi Nikolett kapu elé lőtt beadására Újvári Krisztina érkezett és igazítás nélkül egyből a hálóba lőtt, 1-3. A bajnokcsapat igyekezett nagyobb tempóra váltani, de a vendégek állták a rohamokat, nehéz volt feltörni zárt védekezésüket. A hazaiak sorozatos támadásaikból sikerült szorossá tenni a mérkőzés állását, a 28. percben Megyes Ágnes lendületesen elfutott a jobboldalon, átadásából Szabó Boglárka a kapu jobb oldalába lőtt nagy erővel, 2-3. A vendég győriek visszaálltak, a hazai szurkolók hatalmas buzdítással biztatták kedvenceiket, de a vendégek mindent elkövettek, hogy megússzák a hazai rohamokat. A mérkőzés hajrája a vendégeknek sikerült jobban, a hazaiak nem tudtak egyenlíteni, az ETO a 39. percben egy kontrából Jakab Réka találatával beállította a végeredményt, 2-4.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy egy izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzést láthattak a szurkolók. Mindkét csapat megmutatta a futsal minden szépségét, hatalmasat küzdöttek, a vendégek kicsivel motiváltabbak voltak, kihasználták helyzeteiket, és első alkalommal győzték le ellenfelüket, megerősítették második helyüket a táblázaton. Az Astra veresége ellenére igen büszke lehet arra az eredménysorra, amit az elmúlt három évben elért. Első szezonjukban megnyerték az NB-II-es bajnokságot, ezüstérem a Magyar Kupában, két éves NB-I-es tagságuk első évében kupagyőzelem és bajnoki cím, amiket ebben a szezonban megvédtek.

Molnár Attila, a Rába ETO vezetőedzője: Egy évet dolgoztunk, hogy ezt az eredményt elérjük. A rájátszásban az otthoni mérkőzésen is közel volt már egymáshoz a két csapat. A szív és az akarat diadala volt a mai győzelem. Mindent megtettek ma a lányok, hogy legyőzzék az ország legjobb csapatát.

Dombó János, az Astra-Bulls vezetőedzője: Fő céljainkat már teljesítettük, megvédtük címeinket a Magyar Kupában és a bajnokságban is. A mai mérkőzés így alakult, követtünk el hibákat, a második félidő elején beragadtunk, futnunk kellett az eredmény után. Fáradtak voltunk, elsősorban idegileg, hiszen a héten két nagypályás mérkőzésünk volt. Szerdán a Ferencváros, szombaton az MTK ellen játszottunk kemény mérkőzést. Gratulálok ellenfelünknek, nagyon szervezettek voltak, küzdöttek, szerencséjük is volt, először győztek le bennünket.

Kovács Klaudia, Astra játékos: Nagyon kemény mérkőzés volt, kemény ütközetekkel, mindkét csapat nyerni akart, ma ez az ETO-nak jött össze. Nincs okunk szomorkodni, mi bajnokok és kupagyőztesek vagyunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.