Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 22. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

A pirostól lendületbe jössz!

A pirostól lendületbe jössz!

Ezért öltsd magadra!

Nem mindenki kedveli a piros színt, hiszen akár túlságosan hivalkodó is lehet. Éppen ezért nem való minden alkalomra, és nem is áll jól mindenkinek. Vannak olyan személyiség típusok, akiktől ez a szín a lehető legtávolabbra áll. Mégis érdemes néha - akárcsak mutatóban egy picit - magunkra ölteni, különösen amikor egy kicsit magunk alatt vagyunk.

Tudniillik a piros szín élénkítő hatással van ránk, feltölti a lemerült elemeket - átvitt értelemben - és újra lendületbe hoz. Ezenkívül megemelheti a vérnyomást, növelheti a légzésszámot, és képes lehet a belső folyamatok felgyorsítására. Ha alacsony vérnyomásod van, lehet, eléred a kívánt hatást egy kis piros kiegészítővel: egy piros öv hölgyeknek vagy piros nyakkendő uraknak. Természetesen nem mindegy, hogy milyen árnyalatot választasz.

A világos piros árnyalatokkal nem lőhetsz mellé
A világos árnyalatok jelképezik többnyire a pozitív dolgokat, mint például a szerelem, a szenvedély és az élvezet. A sötét vörös, bordós árnyalatok jelképezhetnek erőt, bátorságot és vágyódást, ugyanakkor dühöt, agressziót, sőt, akár rosszakarást is.

A vörös fény
Ha valamely testműködés nem elég aktív, akkor vörös fénnyel felélénkíthetjük. A következő esetekben alkalmazható: lassú vérkeringés, vérszegénység, legyengült izomzat, merevedési zavarok, fagyás, menstruációs fájdalmak, női problémák (ekkor érdemes piros bugyit is viselni), székrekedés és rossz bélműködés. Az infralámpa egyáltalán nem megvetendő dolog.

A gyökér-csakra színe
Érdemes a gyökér-csakra harmonikus működését elősegíteni, hiszen az ayurveda tanításai szerint ez a csakra fejezi ki a földdel és teremtményeivel való kapcsolatodat, amely kihat az életbe vetett hitedre és az életerődre. Ha elég nyitott a csakra és megfelelően működsz a világban, akkor úgy érzed, hogy a céljaid könnyen megvalósíthatod, könnyebben veszed az akadályokat, és számodra természetes, hogy mindened meglesz, amire szükséged van. Hálás vagy mindenért, amit kapsz. Az élet körforgásába beletartozol, és ezt elfogadod. Egyszerűen jól érzed magad a bőrödben és a világban. A piros színnel megerősítheted magadban ezt az életfelfogást, és véres verejték nélkül menetelhetsz a kitűzött célok felé. Mert végtelen erőd van, és ezt a pirossal megfelelően támogathatod.

Mindig divatos
A piros egy kicsit olyan mint a fekete és a fehér. A szép (esetleg szexi) piros ruha, soha nem megy ki a divatból, viseld bátran, hiszen egy jó szabásvonallal igazi klasszikus!

Címkék: piros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: