Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. December 02. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

A piac fejlesztésére pályázik a bugaci önkormányzat

A piac fejlesztésére pályázik a bugaci önkormányzat

53 millió forintos pályázatot nyújtott be a bugaci önkormányzat a városközpont és a piac továbbfejlesztésére.

A helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális és eszközfejlesztésére októberben kiírt pályázat keretében pozitív elbírálás esetén 53 millió forintos beruházás valósulhat meg a településen 5,3 millió forint önerő mellett – számolt be Szabó László polgármester.

– Az elmúlt években sok sikeres pályázati fejlesztés valósult meg Bugacon. Többek között évekkel ezelőtt, a kistérségben elsőként építettünk új, fedett piaccsarnokot LEADER forrásból. A csarnok azóta is szolgálja a helyi termelőket és kulturált vásárlási lehetőséget teremt lakosaink számára. Régóta foglalkoztat azonban, hogy jó lenne továbbfejleszteni a csarnok környezetét, ezzel településünk központját. Ennek érdekében nyújtottunk most be pályázatot. Amennyiben kedvező elbírálásban részesül, az 53 millió forintos beruházás keretében megépül egy 235 négyzetméteres, oldalán nyitott, de fedett elárusító hely, felszedhető, áttelepíthető asztalokkal, megépülnek parkolók és közlekedő utak 602 négyzetméter térkövezéssel és 211 négyzetméter murvás felülettel, kialakítunk három automata kézfertőtlenítő pontot, további napelemes lámpákat helyezünk ki, parkosítjuk a csarnok környezetét, automata öntözőrendszert építünk ki, vásárolunk egy kistraktorra szerelhető hótolót és egy melegvizes, magasnyomású rekeszmosót. Az elkészült tervek alapján már zajlik az építési engedélyezési eljárás, és várjuk a tisztázó hiánypótló kérdéseket. Döntés tavasszal várható. Ha támogatásban részesül az elképzelés, akár már 2021-ben megkezdődhet a beruházás – összegezte a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.