Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 23. 15:43, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

A PG megújuló szakképzése

A PG megújuló szakképzése

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium megújuló szakképzése

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gépészeti és
Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium megújuló szakképzése”

Tájékoztató a kiskunfélegyházi PETŐFI SÁNDOR GÉPÉSZETI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM a TÁMOP-2.2.5.A-12/1 jelű szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére című pályázatról.

A projekt időtartama: 2012. szeptember 3. – 2013. augusztus 31.

A projekt célja az új típusú szakképzés egy tanévvel korábbi bevezetése a 2013/2014. tanévi kötelező alkalmazás előtt. Az intézmény célja a törvény hatályba lépéséből adódó új feladatok magas színvonalú teljesítése, a fejlesztések elindítása, a korszerű képzési struktúra mielőbbi stabilizálása és a megújult képzési tartalmak hatékony disszeminációja.

A projektben érintett szakmák:

Gépi forgácsoló
A szakképesítés azonosító száma: 34 521 03
Szakmacsoport: Gépészet
Ágazati besorolás: IX. Gépészet
Iskolai rendszerű szakképzésben
a szakképzési évfolyamok száma: 3
Elméleti-gyakorlati képzési idő aránya: 30% - 70%

Szerszámkészítő
A szakképesítés azonosító száma: 34 521 10
Szakmacsoport: Gépészet
Ágazati besorolás: IX. Gépészet
Iskolai rendszerű szakképzésben
a szakképzési évfolyamok száma: 3
Elméleti-gyakorlati képzési idő aránya: 30% - 70%

A 2012-2013-as tanév során 1 közismereti és 2 szakmai munkacsoport működött a projekt keretein belül, előre kidolgozott munkaterv alapján. A munkacsoportokban 10 fő pedagógus dolgozott, akik vállalták az új képzések bevezetésével járó többletmunka elvégzését, ezzel is elősegítve az iskola képzési profiljának frissítését, fejlesztését. Közülük 6 fő akreditált 30 órás pedagógus-továbbképzésen vett részt.

Pályaválasztási szülői értekezleteken, kiállításokon népszerűsítettük a projektben résztvevő szakmákat, illetve iskolánkat.

A projekt keretein belül két szakmai kirándulást szerveztünk az érintett osztályoknak, április elején a Continental Contitech ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárába, illetve április végén a Szakma Sztár Fesztiválra.

A tanév során beszerzésre kerültek a tananyag elsajátítását támogató eszközök, melyeknek köszönhetően javult az anyagvizsgáló labor, illetve a mérőterem felszereltsége. Új, korszerűbb eszközöket szereztünk be, melyek segítségével könnyebben sajátíthatják el a diákok a tananyagot.

A projekt megvalósításával a Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium tudatosan készült a szakképzés előtt álló változások okozta kihívásokra, hogy képzési struktúrája korszerű, a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő legyen.

A sajtóközlemény A4-es méretben ITT megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.