Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 26. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

A nyugodt pihenés gátjai

A nyugodt pihenés gátjai

Jó tanács, hogy inkább olvassunk TV-zés helyett

Filmek
A katasztrófafilmek, thrillerek, horrorfilmek annyira felturbózzák az agyat, hogy utána képtelenek leszünk a nyugodt alvásra. Valódi alvásgyilkos!
Jó tanács, hogy inkább olvassunk TV-zés helyett, de ha mindenképpen szokásunkká válik a filmnézés lefekvés előtt, akkor válasszunk romantikus filmet vagy vígjátékot.

Munka
Sokan nem teszik le a lantot a munkaidő lejártával, inkább hazaviszik, amit nem tudnak befejezni. Gyakran éjszakába nyúlóan dolgoznak. Ha túl későn fejezi be a munkát, már nagyon nehezen jön álom a szemére.

Alkohol
Tulajdonképpen elálmosít az alkohol fogyasztása, viszont lebomlása az éjszaka folyamán történik, emiatt felébreszt álmunkból is. Ráadásul megváltoztatja az alvásfázisokat is, mely akár többszöri felébredést is eredményezhet. Jó tanács, hogy 6 órával lefekvés előtt már ne fogyasszon alkoholt.

Betegségek
Sajnos a betegségek miatti nyugtalan alvást csak nehezen tudjuk kiküszöbölni. A náthától kezdve a komolyabb betegségekig mind megzavarhatják az alvást.

Mindennapos rutin
Még ha szívesen is lustálkodnánk hétvégén, mégsem bírunk, mert szervezetünk hozzászokott a korai keléshez. Megterhelő számunkra, ha más időpontra állítjuk az órát hétvégén, mint hétköznap.

Agyalás
Sok ember képtelen lecsittítani agyát lefekvéskor. Miután vízszintes helyzetbe kerülünk, a nyugodt pihenés helyett úgy érezzük, hogy zakatol az agyunk és folyamatosan a napi teendőkön gondolkodunk. Ezt próbáljuk tudatosan elkerülni!

Hőmérséklet
A legtöbb embert befolyásolja a hálószobai hőmérséklet. Melegebb helyiségben elálmosodik az ember és könnyen elalszik, de a tartós alváshoz ez a hőmérséklet nem megfelelő. A legoptimálisabb a 16-18 fok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.