Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 27. 16:32, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

A nyár utolsó tábora a könyvtárban

A nyár utolsó tábora a könyvtárban

A diákok többsége már javában készül az új tanévre, vagy a vakációt siratja, míg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében tizenöt diák még egy utolsó, nyár végi táborban vehet részt

A diákok többsége már javában készül az új tanévre, vagy a vakációt siratja, míg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében tizenöt diák még egy utolsó, nyárvégi táborban vehet részt. Augusztus utolsó hetében rendezi meg a gyermekkönyvtár az olvasni szerető gyerekek számára a Tea Stilton Olvasótáborát, amelyen a TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0061 pályázat keretében térítésmentesen vehetnek részt az alsó tagozatos kisdiákok.

A tábor célja, hogy felkeltse a tanulók olvasásigényét, olvasási kedvét, aktív olvasóvá neveljen. Ehhez a tábor vezetője Dobos Matild egy, a fiatalok körében igen népszerű könyvcsaládot választott, Tea Stilton történeteit. Az egérfiúk és egérlányok kalandjait olvasva a táborlakók olvasmányélményük alapján azonosulhatnak egy-egy szereplővel, kalandjaikat megeleveníthetik. A pályázat keretében a könyveket megvásárolták, így a Gyermekkönyvtár 17 új könyvvel is gyarapodott, amelyeket szeptembertől kikölcsönözhetnek a kis olvasók. A héten tehát a táborozók megismerkednek Tea Stilton szereplőivel és az egyes műrészletek feldolgozása során ismeretterjesztő foglalkozások keretében észrevétlenül bővítik tudásukat.
A foglalkozások során bepillanthatnak az újságkészítés rejtelmeibe, megismerkedhetnek Alaszka rejtelmes világával Bense Zoltán földrajz szakos tanár segítségével, A Szabad egy táncra? című mű kapcsán táncolni tanulnak, és a bűvészet kulisszatitkait is elleshetik a gyerekek.
Pénteken, a tábor zárásaként a Thália Színházkört látják vendégül, majd egy játékos Ki mit tud? keretében a Tea Stilton műveiből választott kedvenc jelenet eljátszásával örvendeztetik meg szüleiket, hozzátartozóikat.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ – egyedüliként a városban – az általános iskolai korosztály számára térítésmentes táborokat szervezett. A TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0061 számú pályázat keretében az idén nyáron 8 táborban, összesen 175 fő tanuló tölthetett el 1-1 hetet a művelődési központ vagy a könyvtár táboraiban. A nyári tábor többféle előnnyel is járt, hiszen a jó hangulatban eltöltött hetek alatt új barátságok szövődtek, a gyerekek élményekkel töltődtek fel, és nem utolsó sorban levett némi felügyeleti terhet a szülők válláról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.