Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Szeptember 02. 11:05, péntek | Helyi sport

A nyár aktívan telt, szinte végig sportoltak a birkózók a szünidő alatt is

A nyár aktívan telt, szinte végig sportoltak a birkózók a szünidő alatt is

Többen a korosztályos válogatott keretek tagjaiként, mások a saját szervezésű edzőtáborban készültek, hárman hazánkat képviselték világversenyeken, néhányan a strandbirkózásban mérettették meg magukat.

Franciaországban, az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon húsz sportág mutatkozott be, így a birkózás is, ahol Tapodi Rebeka állhatott szőnyegre és a 10. helyen végzett.

Az U17-es korosztályban Biblia Róbert részt vehetett az Európa és a világbajnokságon is. Előbbin 11., utóbbin a 8. helyen végzett.

U15-ös korosztályban Czakó Zoltán, az Európa-bajnokságon 11. lett.

A három fordulóból álló Strandbirkózó Országos Bajnokságon, az U18-as korosztályban Tapodi Zsófia összetett bajnoki címet szerzett. Az U14-esek között Bárány-Almási Tamás, Hideg Balázs és Tapodi Norbert is felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

Az egyesület évtizedek óta szervez nyári edzőtábort. Ezúttal Siófokon töltöttek nagyon tartalmas 10 napot a félegyháziak, de csatlakoztak Adácsról, Ferencvárosból, Karcagról, Szegedről és Korondról is sporttársak. Segítette a munkát Bácsi Péter is, aki kétszeres világ és Európa-bajnok, jelenleg a Magyar Birkózók Szövetsége szakmai alelnöke és a fiai az FTC csapatában versenyeznek. Egy online előadás keretében, Kőrösi Éva dietetikus adott hasznos étkezési és életviteli tanácsokat. Egy nyílt nap keretében Kürtösi Zoltán, a Zolinho Egészségsziget tulajdonosa ismertette tevékenységét és mozgásszervi kezeléseket is végzett.

Az edzői stáb bővült, ugyanis Molnos Norbert, aki Korondon kezdte a birkózó pályafutását és jelenleg is válogatott versenyző, megszerezte a kolozsvári egyetemen az edzői diplomát és a jövőben Kiskunfélegyházán tanítja a fiatalokat.

Szeptembertől újabb 3 fő nyert felvételt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára, így már összesen kilencen sportolhatnak a minden igényt kielégítő intézményben.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:49, hétfő | Helyi sport

Pünkösd havát is versenyzéssel kezdték a Koppányok

2024. május 4-én a Kecskeméti Íjászegyesület a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg az történelmi örömíjász versenyét, gyönyörű erdős, tavas, madár csicsergős környezetben.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.