Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2012. Március 22. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: mno / MTI

A nép dönthet a bevándorlási kvótákról Svájcban

A nép dönthet a bevándorlási kvótákról Svájcban

Svájcban népszavazást írnak ki évi bevándorlási kvóták bevezetéséről – jelentette be szerdán a berni kormány.

A népszavazást a nacionalista Néppárt kezdeményezte, és amint azt a kormány közleménye megállapítja, a Megállj a tömeges bevándorlásnak című kampány sikerrel járt, összegyűjtötték a referendum kiírásához szükséges 100 ezer aláírást.

A párt által elhelyezett plakátokon fekete csizmák tapossák a svájci zászlót. Silvia Baer, a párt főtitkára tavaly a brit Daily Telegraph újságnak elmondta, hogy Svájcba az elmúlt öt esztendőben 380 ezer bevándorló érkezett, amely megfelel Zürich lakosai számának, és ez „feszültséghez vezet a munkapiacon és a társadalombiztosítási rendszerben".

Az SVP azt tervezi, hogy különböző kvótákat állapítanának meg az országban élő és dolgozó külföldiekre. A párt azt is sürgeti, hogy az új állások betöltésénél a svájciak élvezzenek elsőbbséget, továbbá korlátozná a külföldiek által igénybe vehető társadalombiztosítási szolgáltatásokat. A terv bírálói szerint ezek az elképzelések megsértenék az Európai Unióval kötött megállapodásokat.

A népszavazás időpontját még nem tűzték ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 15:07, hétfő | Külföld

A Frontex egy repülőgéppel fogja segíteni a határvédelmet a La Manche-csatornánál

Az unió határrendészeti ügynöksége, a Frontex december 1-től egy repülőgéppel segíti az illegális bevándorlókat Nagy-Britannia felé irányító embercsempészek elleni küzdelmet a La Manche-csatorna európai partjainál

2021. November 29. 11:01, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 261,4 millió, a halálos áldozatoké 5,199 millió a világon

A világon 261 495 713 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 199 585 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

2021. November 29. 09:42, hétfő | Külföld

Csökkent a fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma az elmúlt egy héten Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

2021. November 29. 08:00, hétfő | Külföld

Több utasnál mutatták ki az omikron variánst a Dél-Afrikából Hollandiába érkezett járaton

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) jelentése szerint 13 fertőzöttnél mutatták ki az új koronavírus omikron variánsát a Dél-Afrikából pénteken Amszterdamba érkezett repülőgép utasai közül