Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2016. December 18. 10:04, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A negyedik gyertya lángját a betlehemi tűz lobbantotta fel

A negyedik gyertya lángját a betlehemi tűz lobbantotta fel

A negyedik vasárnap a szeretetet jelöli. Keresztelő Szent János odaadását, aki hittel, reménnyel és örömmel hirdette a negyedik ígéret valóságát, Jézus eljövetelét, aki a szeretet által jut el az emberek szívéhez.

E szavakkal köszöntötte városunk gyertyagyújtási ünnepségén a megjelenteket Görög Anita, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának közművelődési referense.
Ezt követően Hatvani Zsófia református lelkész mondta el adventi gondolatait János apostol I. leveléből 4. fejezet, 18. versének első felét idézve. „A szeretetben nincs félelem. Sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” A lelkésznő arról beszélt a megjelenteknek, hogy mennyire fontos a mai kétségekkel és félelmekkel teli világunkban megtalálni miben rejlik a szeretet érzése. Ha megtapasztaljuk az önzetlen, elfogadó szeretetet, akkor szembe tudunk nézni az élet bármely nehézségeivel, legyen az a munkánkkal, anyagijainkkal, családunkkal, gyermekeinkkel vagy a házasságunkkal kapcsolatos.

A magvas gondolatokat követően a Padkaporos Táncegyüttes hagyományőrző betlehemes játékát adta elő közönségének.

Az est fénypontjaként pedig Hatvani Zsófia református lelkész a Betlehemből hozott lánggal lobbantotta fel városunk adventi koszorújának negyedik gyertyáját. Az ünnepi rendezvényt Csányi József polgármester zárta. Beszédében megköszönte a városlakóknak a rendezvényeken való részvételt és azt, hogy az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra Kiskunfélegyháza lakói méltóképpen, összetartó családként tudtak készülődni.

A gyertyagyújtási ünnepségen a Királyi Szakácsok – csakúgy mint eddig minden alkalommal – péksüteménnyel, szaloncukorral, forralt borral és teával kínálták a megjelenteket.

Az ünnepi eseményt követően kisorsolásra kerültek a Kiskun Múzeumban kiállított Mézeskalács Meseváros egyes darabjai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 09:19, szombat | Helyi

Az elmúlt négy évben nőtt a fehérgólyák száma Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal növekedett a fehérgólyák száma Magyarországon egy 2023-ban végzett felmérés szerint.

2024. Március 01. 17:18, péntek | Helyi

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a CYEB IT Megoldások Kft-vel közösen ingyenes lakossági LED-csereprogramot indít városunkban, amelyre a napelemeseken kívül bárki jelentkezhet!

2024. Február 29. 14:57, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.