Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 21. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A negyedik gyertya is ontja már fényét

A negyedik gyertya is ontja már fényét

December 20-án (szombaton) fellobbant a negyedik adventi gyertya lángja is a Polgármesteri Hivatal előtt.

December 20-án (szombaton) fellobbant a negyedik adventi gyertya lángja is a Polgármesteri Hivatal előtt. Az egybegyűltekkel Hatvani Zsófia református lelkész osztotta meg gondolatait az ünnepi készülődésről és a szeretet jelentőségéről napjainkban. A szívmelengető szavak után a Padkaporos Táncegyüttes szórakoztatta betlehemes műsorával az egybegyűlteket.

Az ünnepség ideje alatt a Királyi Szakácsok forró teával és süteménnyel kedveskedtek a jelenlévőknek.

Mint tudjuk, 1986 óta a bécsi cserkészek hozzák Európába Betlehemből a Születések Templomából a meggyújtott békelángot, figyelve arra, hogy a béke reménységének szimbóluma minél több helyre eljusson. Ezzel a lánggal lobbantotta fel a negyedik adventi gyertyánkat Csányi József, városunk polgármestere.

Ezt követően a Kiskun Múzeumban kiállított Karácsonyi mézeskalács-meseváros házainak jótékony célú tombolasorsolása következett. Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója pár szóban elmondta a meseváros létrejöttének történetét. Megtudhattuk, hogy több mint kétezer ember tekintette meg a kiállítás alatt a remekműveket.

A tombolasorsoláson végül minden alkotás gazdára lelt és a szívet gyönyörködtető látvány mellett jó érzéssel töltött el minden tombola-vásárlót, hogy a szeretet ünnepének küszöbén segíthetett a rászorulókon. A tombolákból befolyt összeget ugyanis jótékony célra kívánják felhasználni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok