Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 01. 18:54, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

A munkahelyéről lopott

A munkahelyéről lopott

A kiskunfélegyházi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja a munkahelyéről lopott, majd többet nem ment be dolgozni. A rendőrök vádemelést javasolnak a férfi ellen.

Bejelentés érkezett 2019. május 16-án reggel a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra, mely szerint egy épülő házból fűtéssel és vízszereléssel kapcsolatos idomokat, elosztókat és szerelvényeket tulajdonítottak el közel hatszázezer forint értékben. Az elvitt dolgok jó részét korábban már felszerelték a helyükre, így azokat a tolvaj fűrésszel távolította el, ezzel további rongálási károkat okozva.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével az egyik munkás gyanúsítható, aki a lopást követően többet nem ment vissza az építkezésre. A férfi ismerte a terepet, így éjjel a kerítés alatt bebújva jutott be a területre. A saját fűrészével ledarabolta az elosztókat és szerelvényeket, és azokat egy szatyorban magával vitte. A lopott tárgyak egy részét rövid idővel később egy másik építkezésen felhasználta az elkövető, nagyobb részüket azonban a nyomozó hatóság lefoglalta, és a jogosult részére visszaadta.

A lopás bűntett elkövetésével gyanúsítható 33 éves férfi a kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.