Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Április 08. 15:26, szerda | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

A munka és a mértékletesség a hosszú élet titka

A munka és a mértékletesség a hosszú élet titka

Mészáros Imre bácsit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte ma (április 8-án) Balla László alpolgármester.

Mészáros Imre bácsit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte ma (április 8-án) Balla László alpolgármester.

Mészáros Imre Kiskunfélegyházán született 1925. április 8-án. Heten voltak testvérek. Szüleiket korán elveszítették. Ezután legidősebb nővérük nevelte őket. Mezőgazdasággal foglalkoztak mindannyian. Szőlőt termesztettek. Imre bácsi a Tábi féle tanyasi iskolában járta ki az elemi iskolát. Ezután együtt gazdálkodott családjával és a Költségvetésnél dolgozott 3 évet. Végül a kiskunfélegyházi Tejüzemből ment nyugdíjba. Feleségével, Kovács Franciskával 56 évet éltek együtt. Sajnálatos módon Franciska néni, akit Imre bácsi egy angyalnak tartott 5 évvel ezelőtt hunyt el. Imre bácsi elmondása szerint két szerencsés természetű ember talált egymásra, mikor megismerkedtek. Nagyon szerették egymás, nem voltak nagyobb problémáik. Franciska néni igazi társa volt a mindennapokban. Véleménye szerint a hosszú és jó kapcsolat titka, hogy tudjon az ember kompromisszumot kötni.

Egy lányuk született, Mészáros Irén, aki a Gabi baba bolt tulajdonosa. Imre bácsinak két fiú unokája van, az egyik testnevelő tanár, a másik orvos.

A nyugdíjas éveit kertészkedéssel tölti, sokat olvas, leginkább a történelmi témájú könyvek érdeklik.

Életfilozófiája a mértékletesség minden téren. Étkezésben, ivásban, munkában és pihenésben. Imre bácsi elmondta, hogy a napjait reggelizéssel és teázással kezdi, ez után jöhet a házimunka és a kert. Figyel arra, hogy minden teendőjét időben elvégezze, és ne kelljen halasztgatni. Úgy gondolja, hogy a hosszú élet titka a munka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.