Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2020. Március 22. 13:42, vasárnap | Helyi
Forrás: HIROS

A mohácsi koronavírusos beteg több mint száz emberrel került kapcsolatba

A mohácsi koronavírusos beteg több mint száz emberrel került kapcsolatba

Egy igazoltan fertőzött személy, és egy koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba szállított személy van Mohácson a jelenlegi adatok szerint.

A fertőzött személy az elmúlt két hét során több mint száz emberrel találkozott, emiatt minden mohácsi lakost potenciális vírushordozónak kell tekinteni - derült ki Csorbai Ferenc, Mohács polgármesterének közösségi médiáoldalán közzé tett rendkívüli bejelentéséből.

"Tisztelt mohácsi polgárok!
Számos alternatív kommunikációs csatornát kínáló világunkban a hírek, velük együtt a rém- és álhírek is gyorsan terjednek. A város mindenegyes lakosáért őszinte felelősséget érző polgármesterként ezért tartom fontosnak, hogy Önök elé álljak, és személyesen jelentsem be, azt, amiről tudtuk, nem lesz elkerülhető: Mohácson is megjelent az új koronavírus.

Ebben a percben egy megerősített, pozitív esetről van információnk. Városunk úgynevezett coronaria gócponttá vált, a fertőzött személynek hivatalos értesüléseink szerint ugyanis az elmúlt két hétben a százat meghaladó számú kontaktja volt.
Ma délelőtt egy idős hölgyet is koronavírus gyanújával Mohácsról Pécsre szállítottak, és jelenleg lélegeztető gépre kötve az intenzív osztályon ápolják.

Ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható, akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet.
Dr. Csizmadia Csaba főigazgató úr arról tájékoztatott, hogy a Mohácsi Kórház felkészült a betegellátásra.

Mint azt már többször hangoztattuk, az egyén személyes felelőssége, a társadalmi felelősségvállalás nagymértékben járulhat hozzá a vírus terjedésének lassításához, megakadályozásához. Több száz, ma még tünetmentes vírushordozó jár közöttünk Mohácson, ami azt jelenti, hogy minden mohácsi lakost potenciális vírus hordozónak kell tekinteni.

Ezért mindenkit a legnyomatékosabban arra szólítok fel, hogy maradjon otthon, illetve, hogy csak a leghalaszthatatlanabb esetekben hagyja el otthonát, akkor is csak egy-egy fő intézze az olyan ügyeket, mint például a bevásárlás. Más területeken térjenek át a telefonos vagy elektronikus ügyintézésre.

Kerüljük a személyes találkozásokat, viseljünk maszkot és kesztyűt!

Figyeljünk továbbra is fokozottan a higiéniai szabályok betartására, mert ezzel is életeket menthetünk.

Kérem, őrizzék meg higgadtságukat! Pánikra semmi ok. Összehangolt szakmai munka folyik, melynek reményeink szerint meglesz az eredménye.

Tudjuk és tesszük a dolgunkat. Vigyázzunk egymásra!”

A bejelentés megtekinthető ITT.

(Cikk forrása: HIROS)

Címkék: koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 15:05, kedd | Helyi

Városunk főterére is ellátogatott a Mikulás

A Mikulás bárhol megtalálja a jó gyerekeket. Volt idő, mikor a Petőfi téren felállított rendezvénysátorba látogatott el, de olyan is, amikor a Városi Sportcsarnokban tette tiszteletét, hogy megajándékozza az apróságokat.

2021. December 07. 12:03, kedd | Helyi

Kiscipők és babaruhák buktak el a fogyasztóvédelmi teszten

Huszonegy lábbeli és ruha közül csak egy szandál és egy kardigán maradhatott forgalomban.

2021. December 07. 11:54, kedd | Helyi

A félegyházi erőemelők szép eredménnyel zárták a Mikulás Kupát

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, december 4-én Mikulás Kupát rendeztek a Constantinum Intézmény Sportcsarnokában, ahol fekvenyomás, felhúzás és bicepsz versenyszámokban méretteték meg magukat a nevezők.

2021. December 07. 11:16, kedd | Helyi

Csak átugrott a szomszédba lopni

Elfogták a kiskunfélegyházi rendőrök azt a 21 éves férfit, aki besurrant szomszédjához és ellopta értékeit.