Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2019. November 09. 11:21, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

A módszer, ami megkönnyíti a nagy mennyiségű információ megtanulását

A módszer, ami megkönnyíti a nagy mennyiségű információ megtanulását

Paul R. Scheele, a villámolvasási módszer kidolgozója szerint könnyű nagy mennyiségű információt viszonylag rövid idő alatt maradandó módon elsajátítani.

A tanulás meggyorsítására kidolgozott módszere az emberi elme természetes működésének logikáját követi, az egésztől halad a részletek megismerése felé.

A villámolvasással könnyű nagy mennyiségű információt viszonylag rövid idő alatt maradandó módon elsajátítani – hangzott el az M1 Életkor című műsorában. A módszer kiállta az idők próbáját, hiszen az elmúlt 15 évben Lantos Mihály tanulásmódszertani szakértő diákok és tanulni vágyók ezreinek tanította meg a villámolvasást.

A villámolvasás

Ahhoz, hogy megértsük a villámolvasás természetét, érdemes átgondolni, hogy hány olyan dolog van a világban, amit fokozatosan, felülről lefelé, soronként haladva fedezünk fel – mondta Lantos Mihály. Hozzátette, csak a hagyományos olvasáskor használja ezt a módszert.

Paul R. Scheele a tanulás meggyorsítására kidolgozott módszere az emberi elme természetes működésének logikáját követi,

az egésztől halad a részletek megismerése felé.
Kiemelte, a villámolvasás eszköze a teljes elmés tanulás: a racionális bal agyfélteke megérti és feldolgozza az információt, a játékos jobb agyfélteke elraktározza, hogy később előhívható, felhasználható legyen. A módszer technikája pedig, bár rendhagyó, végtelenül egyszerű.

A villámolvasás lépései

Először meghatározzuk a célunkat, hogy mit szeretnénk elérni. A következő lépésben ismerkedünk a tartalommal. A villámolvasás tulajdonképpen nem más, mint az információk rövid időn belüli elraktározása a tudatalatti memóriatárunkba – mondta a tanulásmódszertani szakértő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a villámolvasással megszerzett információ passzív tudásként fog elraktározódni.

Az elménk sokkal gyorsabban reagál azokra az információkra, amelyek a periférikus látómezőben vannak. Ezt használja ki a villámolvasás, amelynek során egy kiválasztott, állandó pontra fókuszálunk, és így a könyvet a periférikus látómezőnkbe helyezzük és úgy lapozzuk át.

A negyedik, befejező lépés az aktiválás lesz, az a technika, amivel a megfogalmazott céljainknak megfelelő információkat előhúzzuk a tudatalatti memóriatárból.

„Ha céljai vannak az embernek, meg is tervezi a cél felé vezető utat, azt végigjárja, és ebben az útban megtalálja azt az élményt, hogy lépésről lépésre mindig egy picit gazdagabb lett, mindig egy picivel előrébb jutott a célja megvalósítása felé, akkor az egy boldog ember” – mondta Lantos Mihály.
A villámolvasás tulajdonképpen egy kreatív játék, egy jó kis utazás az elménk minden egyes zegzugába – tette hozzá –, kreativitásunkat használjuk arra, hogy az az út, amit a cél felé megteszünk, mindig élményekkel teli és boldog legyen.

A címlapfotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 20:32, péntek | Helyi

Magyari Béla életút kiállítása a Kiskun Múzeumban

Dr. Magyari Béla ezredes, vadászpilóta, kiképzett űrhajós, mérnök, Kiskunfélegyháza díszpolgárának életút kiállítása 2019. november 23-án, szombaton 11 órakor nyílik meg a Kiskun Múzeumban.

2019. November 22. 15:27, péntek | Helyi

Móra Ferenc Művelődési Központ decemberi programja

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja és várja decemberi rendezvényeire.

2019. November 22. 14:05, péntek | Helyi

Megtetszett neki a nő és önkielégítést végzett előtte

A 47 éves vádlott szeptember 7-én reggel Kiskunfélegyházán a vasútállomáson meglátott egy fiatal nőt, és mivel megtetszett neki a sértett, követni kezdte a Kossuth utcán a városközpont irányába.

2019. November 21. 21:48, csütörtök | Helyi

Fiú Országos Birkózó Diákolimpia

Fiú országos birkózó diákolimpiának ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokot, november 23-án, szombaton 11 órától.