Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 28. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: origo.hu

A mobilfüggőség egyre komolyabb gondokat okozhat

A mobilfüggőség egyre komolyabb gondokat okozhat

Az okostelefon függőség egy olyan tünetegyüttes, mely a modern emberiség számára egyre komolyabb problémát jelent.

Ezek a tünetek könnyen felismerhetőek, de mutatunk néhány példát, amelyeket megfigyelve magunk is egyszerűen észrevehetjük, ha ebben a kórságban szenvedünk:

  • Pihenés telefonnal - Az okostelefonnal rendelkezők 90%-a rendszeresen használja mobiltelefonját szabadidejében szórakozásként, vagy unaloműzés gyanánt. Ha tehát egy pillanatra egydül maradunk és már a kezünkben is van a telefonunk, az egy elég egyértelmű jelzés, hogy baj van.
  • Az ebédnél gyakran híreket olvasunk - 75%-unk használja az okostelefonját étkezések közben. Legyen szó akár reggeliről vagy ebédről, még akkor is, ha társaságban van. Ez akár evési zavarokat is okozhat, de a társasági életünkre mindenképp rossz hatással van.
  • Telefonnal a párnák között - A tulajdonosok 80% használja a telefont még késő este is, lefekvés előtt, valamint ugyanekkora százaléknak az első dolga felkelés után végigolvasni az emaileket, átfutni a Facebook-ot vagy híreket olvasni. Ez nem csak a mélyalvás minőségét rontja, hanem a felkelés utáni szellemi aktivitást is jelentősen csökkenti.
  • Munka közben is - Ha van rá lehetősége, akkor szinte kivétel nélkül mindenki magával viszi mobilját a munkahelyére, és a megkérdezettek 65%-a munka közben is használja magáncélra.
  • Vezetés közben is a kézben - Az egyik legveszélyesebb jele a függőségünknek, ha a telefont még autóvezetés közben is használjuk. Ebben az esetben most nem a hagyományos értelemben vett telefonálásra gondolunk, hanem a sokkal figyelemelterelőbb használatra. Az okostelefonnal rendelkezők 30%-a rendszeresen használja és többször kézbe is veszi vezetés közben is a telefonját.

Természetesen a gyors ütemű technikai fejlődés velejárója az, hogy időnk egyre nagyobb százalékát töltjük okostelefonjainkkal, mivel megkönnyíti a magánéleti és munkahelyi kapcsolattartásunkat is. A fenti esetekben azonban nem árt odafigyelni, mivel sokszor akaratlanul és szinte teljesen feleslegesen is a készülékünk után nyúlunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.