Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 27. 13:18, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A mezőgecsei böllérversenyen bizonyítottak a királyi szakácsok

A mezőgecsei böllérversenyen bizonyítottak a királyi szakácsok

Idén is remekül szerepeltek az Amatőr Királyi Szakácsok a január 25-26. között megrendezett mezőgecsei böllérversenyen, ahol helyi és határon túli csapatok adtak számot tudásukról, immáron nyolcadik alkalommal

Idén is remekül szerepeltek az Amatőr Királyi Szakácsok a január 25-26. között megrendezett mezőgecsei böllérversenyen, ahol helyi és határon túli csapatok adtak számot, immáron nyolcadik alkalommal, tudásukról, mutatták be a tájegységekre jellemző receptek alapján készült disznótoros ételeiket.

A királyi szakácsok közül Oravecz János (Csantavér) böllérmunkákban harmadik, Mandics Tibor (Bácskatopolya) forgópálinka kóstolás kategóriában első, Balogh Gorjan (Zenta) hurkasütésben második helyezett lett, Bojtor Tibor és Szabó Mária pedig új rekordot állított fel. Ők 2300 darab töltött káposztát készítettek egy 900 literes serpenyőben. Régiónkat az Amatőr Királyi Szakácsok mellett a lakiteleki önkormányzat csapata képviselte. A szomszéd település valamennyi kategóriában (ölés, ételek elkészítése stb.) a legkiválóbbnak bizonyult, így elnyerték a „Böllérkirály címet”.
A nemzetközi böllérversenyt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), a Mezőgecsei Községi Tanács, valamint a Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete szervezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA