Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2018. Október 12. 16:57, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

Mint minden évben, idén is Egészségnap keretében emlékeztek meg az élelmezési és a kenyér világnapjáról a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjai és tanárai.

- Iskolánk büszke arra, hogy diákjaink minden munkafolyamatot megtanulnak, melynek során az élelmiszer a termőföldtől az asztalig eljut. Így természetes az is, hogy az élelmezés világnapján a tangazdaságunkban megtermelt, valamint a húsüzemünkben feldolgozott és a gyakorló pékségben a diákok által előállított termékekből terítjük meg az asztalt, melyből iskolánk minden tanulója és tanára kedvére csemegézhet – nyilatkozta Rózsa Pál, az iskola igazgatója a rendezvény kapcsán.
- A finom falatokat pedig megosztjuk a hajléktalan szálló lakóival is, hiszen több tálca szendvicset számukra is készítettek a diákok – tette hozzá az igazgató.

Az Egészségnap keretében lehetőség nyílt véradásra, illetve bárki ellenőriztethette a vércukor szintjét és a vérnyomását is. De mindezeken túlmenően további programok is színesítették a rendezvényt. Például volt öko-vetélkedő, hennakészítés, könyvsarok, film- és zeneszoba, lehetet társasjátékozni, csillám tetoválást készíttetni, sőt a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a jógát is. Akik pedig a dinamikusabb mozgás mellett döntöttek, azok kidobós játékon vehettek részt a tornateremben, vagy focizhattak az iskola aszfaltpályáján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 16:07, csütörtök | Helyi

Karácsonyi fúvószenekari hangverseny

A Kiskunfélegyházi Ifjúsági- és Koncert Fúvószenekar 2019. december 21-én és 22-én 18 órakor rendezi meg hagyományos karácsonyi koncertjét a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában.

2019. December 12. 13:56, csütörtök | Helyi

Köszöntötték a nagycsaládosokat és a legifjabb félegyházi lakost is

Mint minden évben, idén is ünnepi műsorral, uzsonnával és ajándékkal köszöntötték városunk nagycsaládosait és a legfiatalabb félegyházi újszülöttet.

2019. December 12. 13:16, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2019. December 12. 12:46, csütörtök | Helyi

Úszás és triatlon sportágakban tanulhatnak a gyerekek

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület 2020. január közepétől új kezdő csoportokat indít 5 éves kortól, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el az úszás és a triatlon sportágak alapjait!