Városlista
2019. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2018. Október 12. 16:57, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

A mezgések vendégül látták a hajléktalan szálló lakóit

Mint minden évben, idén is Egészségnap keretében emlékeztek meg az élelmezési és a kenyér világnapjáról a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjai és tanárai.

- Iskolánk büszke arra, hogy diákjaink minden munkafolyamatot megtanulnak, melynek során az élelmiszer a termőföldtől az asztalig eljut. Így természetes az is, hogy az élelmezés világnapján a tangazdaságunkban megtermelt, valamint a húsüzemünkben feldolgozott és a gyakorló pékségben a diákok által előállított termékekből terítjük meg az asztalt, melyből iskolánk minden tanulója és tanára kedvére csemegézhet – nyilatkozta Rózsa Pál, az iskola igazgatója a rendezvény kapcsán.
- A finom falatokat pedig megosztjuk a hajléktalan szálló lakóival is, hiszen több tálca szendvicset számukra is készítettek a diákok – tette hozzá az igazgató.

Az Egészségnap keretében lehetőség nyílt véradásra, illetve bárki ellenőriztethette a vércukor szintjét és a vérnyomását is. De mindezeken túlmenően további programok is színesítették a rendezvényt. Például volt öko-vetélkedő, hennakészítés, könyvsarok, film- és zeneszoba, lehetet társasjátékozni, csillám tetoválást készíttetni, sőt a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a jógát is. Akik pedig a dinamikusabb mozgás mellett döntöttek, azok kidobós játékon vehettek részt a tornateremben, vagy focizhattak az iskola aszfaltpályáján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 13:49, csütörtök | Helyi

Történelmi könyv a boszorkányokról

Az ünnepi könyvhét programsorozat részeként mutatták be június 18-án Miklya Luzsányi Mónika félegyházi írónő Az ecsedi boszorkány című könyvét.

2019. Június 20. 13:43, csütörtök | Helyi

Lovasviadallal és ökörsütéssel avatják a Kiskun Emlékhelyet Szankon

Pénteken 15 órától kezdődik a kétnapos program.

2019. Június 20. 13:24, csütörtök | Helyi

Júliustól igényelhető az autóvásárlási támogatás

A Magyar Államkincstár megkezdi július 1-jén a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának megállapításával kapcsolatos kérelmek elbírálását

2019. Június 20. 11:43, csütörtök | Helyi

Parkmunkás munkakör

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felvételt hirdet parkmunkás munkakörbe.