Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 01. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgések megadják a módját a pikniknek

A mezgések megadják a módját a pikniknek

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium őszi piknikjét.

Az évről-évre egyre nagyobb a sikernek örvendő lovas, gasztro- és családi napot idén szeptember 30-án tartották a Csongrádi úti Tangazdaság területén.

A Megyei díjlovas bajnokságnak is helyt adó rendezvényen kissebbek-nagyobbak, fiatalok és idősek is találtak maguknak elfoglaltságot. Lehetett lovagolni, kocsikázni, állatokat simogatni, íjászkodni, autós-motoros szimulátorokat kipróbálni. A gyerekeknek kézműves foglalkozások (kifestő, aszfaltrajzolás, színezés, csillámtetoválás) biztosította egész nap a kikapcsolódási lehetőséget, de megismerkedhettek izgalmas népi hangszerekkel is. A közös tánc pedig megkoronázta a kellemes napot.

Természetesen az iskola diákjainak keze munkája által készült finomságok (kolbászok, szalonnák, szalámik, mangalica termékek), illetve az általuk termelt zöldségek-gyümölcsök sem hiányozhattak a jeles eseményről. Ezeket a termékeket a kézműves kiállításon megkóstolhatott bárki és vásárolni is lehetett belőle.

Annyi bizonyos, hogy éhesen vagy szomjasan nem sokan távoztak a piknikről. Bizonyítja ezt, hogy a csemegék mellett a mezgés diákok és tanáraik által főzött bográcsos szürkemarha pörkölt és a kézműves sörök is rohamosan fogytak a kellemes őszi napon.

Címkék: Mezgé Piknik

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.