Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 13. 13:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgés diákok keze munkáját dicsérte minden falat

A mezgés diákok keze munkáját dicsérte minden falat

Ki ne tudná jobban, hogy miben rejlik az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód, mint a mezgés diákok, akik évről-évre mindig óriási lelkesedéssel készülnek az Élelmezési Világnapra.

Ez a nap (október 13.) más okból is jelentős a mezgés diákok számára, hiszen nekik köszönhetően a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium egyedülálló módon segített városunknak bekapcsolódni abba a karitatív mozgalomba, melyben a Kenyér Világnapjának tiszteletére adományokkal segítik a rászorulókat. Az intézmény által szervezett „Egészségnap” keretei között megközelítőleg 200 szendvics készült a városunkban működő hajléktalan szálló lakóinak, amelyet a diákok a délelőtt folyamán az iskola igazgatójával Rózsa Pállal szállítottak ki a helyszínre.

Nagy izgalommal készültek a diákok a rendezvényre, a szendvicseket és a salátákat már kora reggeltől szortírozták a tálcákra, asztalokra, hogy társaikat és tanáraikat méltóképpen megvendégelhessék az egészséges és finom falatokkal. Az iskola zöldségfeldolgozó üzeméből és a tanvágóból származó alapanyagok mellett a diákok otthonról hozták a hozzávalókat, valamint a P&P Kft. és a Félegyházi Tej jóvoltából friss kenyér és pékáru, valamint tej és tejtermékek kerültek az asztalokra.

A vitamindús és ásványi anyagokban, rostban gazdag táplálkozáson túlmenően az egészséges élet jegyében programok sora várja egész nap a diákokat. A reggel közös aerobic-kal indult a tornacsarnokban, majd karate bemutató és drogprevenciós előadás következett.

11 órától véradásra is lehetőség nyílt a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezetének jóvoltából. Az iskola udvarán egymást követték a focipályára lépő csapatok, hogy egy-egy baráti mérkőzésen összemérjék ügyességüket és fittségüket. A sportos és energiafaló programokat követően pedig volt keletje annak a kétezer szendvicsnek és a rengeteg finomságnak, amelyek az iskola folyosóin elhelyezett asztalokhoz csalogatták az éhes fiatalokat.

A mezgés diákok összetartása és a tanáraikkal való irigylésre méltó harmonikus kapcsolata folytán egy olyan energikus és vidám napot sikerült megszervezniük az Élelmezési Világnap és a Kenyér Világnapja jegyében, melyen mindenki egyaránt jól érezte magát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.