Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 15. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

A mezgés diákok csatlakoztak az Élelmezési Világnaphoz

A mezgés diákok csatlakoztak az Élelmezési Világnaphoz

Hangyaszorgalommal készítette a Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákokból álló csapata a szendvicseket amelyeket szétosztottak az iskola aulájában és juttattak belőle városunk hajléktalan szállójára.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai kétezer szendvics elkészítésével és annak jótékony szétosztásával csatlakozott ma (október 15-én) az Élelmezési Világnap programjaihoz.

A szendvicsek mellett készültek gyümölcs- és zöldségsaláták is, valamint friss gyümölcsökkel és tejjel, tejes készítményekkel (kakaó, joghurt) várták a tízóraira érkező diáktársakat.

A Kiskunfélegyházi Hajléktalan Szállóra eljuttatott több tálca szendviccsel pedig megvendégelték tápláló tízóraival az ott lakókat is. Ezzel a gesztussal kapcsolódtak azok táborához, akik az Élelmezési Világnapon gondolnak az éhezőkre és megpróbálnak erejükhöz és lehetőségeikhez képest segíteni.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította Élelmezési Világnappá október 16-át. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására.

Október 16-án arra emlékeznek, hogy 1945-ben ezen a napon alakult meg a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations). A szervezet feladata a tagállamok táplálkozási és életszínvonalának emelése az élelmiszerek és mezőgazdasági termékek termelésének és hatékony nemzetközi elosztásának segítségével. A magyar kezdeményezés szerint a „farmerek világnapja” a Magyarországon szokásos aratás kezdetén, Péter-Pál napján lett volna, de végül a FAO születésnapját választották, s a fejlődő országok kérésére ez a nap nem a farmerekről, hanem az éhínség elleni küzdelemről szól.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.