Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Február 01. 12:48, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Mezgé kiérdemelte az Ökoiskola címet

A Mezgé kiérdemelte az Ökoiskola címet

Az oktatásért és a környezetvédelemért felelős tárcák 2004-ben közösen hozták létre az „Ökoiskola” címet, melyet 2005 óta minden évben pályázat útján nyerhetnek el a nevelési-oktatási intézmények.

Az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola cím azon nevelési-oktatási intézmények elismerése, melyek intézményi keretek között átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként, ún. „egész intézményes” megközelítésben foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel: a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára fontos hagyományok ápolásával, a környezettudatos intézmény működtetésével. 2016 januárjáról az ökoiskolák száma megközelíti a kilencszázat. Az Örökös Ökoiskola címet 83 intézmény vezetője vehette át a rendezvényen Kőrösi Csabától, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság igazgatójától.

Városunkból a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény és Kollégium pályázott a cím elnyerésére. Mint azt az intézmény igazgatójától, Rózsa Páltól megtudtuk, nem kellett semmi plusz tevékenységet beiktatniuk, illetve bármivel is másként foglalkozni az iskolai nevelésben, hiszen évek óta megfelelnek a kiírás kritériumainak, csak épp nem adták be pályázatukat. A „Mezgés napok” – amikor hulladékot gyűjtenek a diákok, az Élelmezési Világnap az egészséges táplálkozásra nevelésével, a szárazelem gyűjtő konténer folyamatos jelenléte, vagy épp a PET palack gyűjtő verseny, mely évek óta megrendezésre kerül mind-mind olyan rendezvények és momentumok az iskola életében, melyek alapján bátran nyújthatták be pályázatukat a cím elnyerésére.

A szóban forgó díjat, mely feljogosítja az intézményt az Ökoiskolai cím viselésére január 30-án vehették át Budapesten, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban. S noha a címért pénzjutalom nem járt, de ékes bizonyítéka annak, hogy az iskola összes dolgozója, a pedagógusok és az egész iskolai élet olyan ökoszemléletet tükröz, mely világunkban óriási értéknek tekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.