Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2012. Február 21. 14:15, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Mercedes sem titkolózik tovább, íme, a W03

A Mercedes sem titkolózik tovább, íme, a W03

A Formula–1-es csapatok közül tizedikként kedd reggel Barcelonában a Mercedes-istálló is bemutatta új négykerekűjét, a W03-ast.

Az idei trendet követve a Mercedes orrában is látható törés – Michael Schumacher és Nico Rosberg ezzel az autóval próbál meg felzárkózni a mezőny élén folyó küzdelmekhez.

Kedd reggel, szűk háromnegyed órával a 2012-es idény második kollektív tesztjének megkezdése előtt a Mercedes-istálló bemutatta új autóját, a W03-ast. A négykerekűről már a hivatalos leleplezése előtt készültek fotók és videofelvételek, a csapat ugyanis két napot már tesztelt.

Előbb múlt csütörtökön Silverstone-ban filmkészítés címén 100, majd vasárnap Barcelonában 200 kilométert száguldott vele Michael Schumacher és Nico Rosberg, akik immár a harmadik szezonjukat kezdik meg egymás csapattársaként. A katalóniai tesztre azért volt lehetősége a brackleyi gárdának, mert egy héttel korábban Jerezben egy nappal előbb befejezte a gyakorlást, mint a vetélytársak, azaz megspórolt egy napot.

Bár a riválisok attól tartanak, hogy a többiekhez képest két héttel elhalasztott bemutató oka valamiféle újítás, amely esetleg könnyen másolható, ezért a lehető legkésőbb akarták bemutatni a nyilvánosságnak, erről szó sincs. „Nem hiszem, hogy bármi megragadja a szemüket, ami meglepő lenne az eddig bemutatott autók látványa után – mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója egy nappal a bemutató előtt. – Ugyanakkor remélem, néhány nagyon okos megoldásnak köszönhetően, ha nem is állítjuk a feje tetejére a világot, de nagyot lépünk az élcsapatok felé.”

A többséghez hasonlóan lépcsőzetes orr-részt kialakító Mercedesnél csúcsmérnökök sora dolgozott és dolgozik azon, hogy a Schumacher, Rosberg páros mihamarabb a futamgyőzelemért és a világbajnoki címért csatázzon: Ross Brawn csapatfőnök mellett korábban Loic Bigois vezető tervező a Prostnál, Bob Bell technikai igazgató a Renault-nál, Aldo Costa főmérnök a Ferrarinál, míg Geoff Willis technológiai igazgató a Red Bullnál töltötte be ugyancsak a technikai igazgatói szerepkört.

Bár Schumacher szerint nem lehet egyik napról a másikra világbajnok autót építeni, az istálló célja, hogy utolérje a Red Bull, McLaren, Ferrari hármast.

„Az előző két év tapasztalatait figyelembe véve építettük meg a kocsit. Két éve három dobogós helyezést jegyeztünk, tavaly viszont rossz irányba indultunk el, noha ez a negatív élmény is segíti a fejlődésünket. Nehéz a feladatunk, de aprólékos munkával elérhetjük a célunkat” – mondta Haug.

A csapatok kilenc órától tesztelnek Barcelonában, s a kollektív gyakorlás négy napon át, péntekig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 19:02, kedd | Sport

Sikerült hozzászokni az autóhoz!

Új navigátor, újszerű autó, régi pályák, sikeres célba érkezés. Ez jellemzi a Juhász - Gondos ralipárost.

2022. Július 05. 15:03, kedd | Sport

Hiányzott már a Rallye!

A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak.

2022. Július 05. 12:01, kedd | Sport

A jövő válogatottjában

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.