Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2013. Augusztus 30. 16:43, péntek | Életmód
Forrás: - Adrienn -

A melltartóvásárlás aranyszabályai

A melltartóvásárlás aranyszabályai

Bátran kérjük ki és fogadjuk el a fehérnemű boltban az eladó tanácsait. Egy jó szaküzletben az eladókat folyamatosan képezik, hogy megfelelő tanácsokkal tudjanak ellátni minket, vásárlókat.

Próbáljunk fel több méretet, mert minden fazonnak megvannak a maga sajátosságai és nem biztos, hogy minden fazonban ugyanaz a méret a megfelelő számunkra.

Méreteink meghatározása helyesen: Első lépésben mérjük körbe testünket a mellünk alatt, szorosan vezetve a mérőszalagot, ügyeljünk arra, hogy hátul is vízszintesen fusson a hátunkon. A kapott számot kerekítsük 5-tel eloszthatóra: ez lesz a melltartó körméretünk. Pl.: Ha 87 cm-t mértünk, akkor 90-es. Ezután mérjük meg a mellcsúcson, vagyis a mell legerősebb pontján körben a mellbőségünket. Ebből vonjuk le az előzőleg mért mell alatti értéket. A kettő különbsége adja meg, hogy milyen kosárméretre van szükségünk. Ha ez 12 cm vagy annál kevesebb akkor „A” kosárra, ha 13-14 cm a különbség „B” kosárra, ha 15-16 cm, akkor „C” kosárra és így tovább, 2 cm-enként ugorva.

Mikor próbálunk a csatokat és a pántokat állítsuk be megfelelően. Szintén nem válik hátrányunkra, ha kikérjük ilyenkor is az eladó véleményét.

Utolsó „megfelelőségi próbánk”, hogy meggyőződjünk arról megfelelően illeszkedik-e a mellrész a mellhez. Ehhez hajoljunk előre és nézzük meg, elmozdult-e a mellünk. Ha igen, másik méret szükségeltetik.
Végül vizsgáljuk meg, hogy megfelel-e a méret a mell alatti körméretünknek. Ehhez emeljük fel a kezünket és nézzük meg, hogy a melltartó a helyén marad-e. Ha feljebb csúszik, akkor nem megfelelő a méret. Kérjünk segítséget újra az eladótól.

A leggyakrabban elkövetett hibák vásárláskor:
- Túl kicsi a körméret, így bevág a melltartó, kényelmetlen lesz és hurkát csinál a hátunkon, illetve az alsó pánt nagyon felugrik.
- Túl kicsi kosárméret. Ez a tipikus 4 mell effektus, amikor a túl kicsi kosár félbevágja a melleket és úgy nézünk ki a ruha alatt, mintha két mellet préseltünk volna egymás tetejére egy kosárban.
- Túl nagy kosárméret választásakor a kosár eláll és nem fekszik fel szépen a mellünkre és iszonyúan csúnyán mutat a ruha alatt. Ráadásként a pánt is csúszkál emiatt. Általános probléma a kosárméret növelése helyett a körméret növelése, ami rossz méretű melltartóhoz vezet.

Kamasz lányok
Amikor a lányoknak növekedni kezd a mellük, akkor lesz szükségük az első melltartó megvásárlására. Fiatal lányoknál a legfontosabb szempont a kényelem. Legmegfelelőbb ebben az életszakaszban a sportmelltartó. Viszont, ha már kamaszkorban nagy mellei vannak valakinek, akkor mindenképpen gondoskodnunk kell a mellek alátámasztásáról, például merevítős melltartóval. A legfontosabb azonban mindenképpen, hogy olyan darabot válasszunk, amely kényelmes és nem nyom sehol.

Terhesség ill. szoptatás alatt
Az áldott állapotban lévő nőnek szinte napról-napra egyre növekszik a melle. Ilyenkor kifejezetten kismamáknak kifejlesztett modelleket kell beszerezni, mert ezen melltartóknak különösen jó az alátámasztásuk, mert dupla varrással vannak ellátva. A legtöbbnek a körmérete is több fokozatban állítható és a vállpántja is vastagabb, hogy semmiképp ne vágjanak be.

Sportoláshoz
Mivel mindannyian mások vagyunk, más adottságokkal rendelkezünk, így nem tudunk olyan univerzális melltartót sem, ami mindenkinek jó lenne. Mindenképpen azt tartsuk szem előtt, hogy adott célnak legjobban megfelelő tartást biztosító melltartót válasszuk ki az éppen aktuális méretben. Sportoláshoz még a legkisebb méretű mellekkel rendelkezők számára is ajánlott a sportmelltartó viselése. Ezek is többfajta erősségben léteznek, így kiválaszthatjuk az éppen aktuális sportág intenzitásának megfelelőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 08:26, péntek | Életmód

Vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban.

2024. Március 01. 08:22, péntek | Életmód

A nemzeti demenciaprogramban a betegségre és megelőzésére is fel kívánják hívni a figyelmet

A nemzeti demenciaprogrammal a betegségre és annak megelőzésére kívánják felhívni a figyelmet - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

2024. Február 29. 13:53, csütörtök | Életmód

A korai csonthéjasokat veszélyezteti a jövő héten érkező lehűlés és fagy

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, a növények a tavaszt érezve fejlődésnek indultak, de a jövő hét közepén előre láthatólag lehűlés és fagy érkezik, ami veszélyezteti a korai csonthéjasokat

2024. Február 28. 06:00, szerda | Életmód

Magyarország elérte a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt

Magyarországon az ipari méretű napelemparkok és a háztartások együtt elérték a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt - jelentette be az energiaügyi miniszter Kalocsán.