Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Július 04. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A megtakarítások és a fogyasztás bővülése tartós

A megtakarítások és a fogyasztás bővülése tartós

NGM helyettes államtitkár: a megtakarítások és a fogyasztás bővülése tartós trendnek mondható

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint ma Magyarországon a megtakarítások és a fogyasztás jó irányba fordultak, bővülésük tartós trendnek mondható, ez a tendencia biztosan folytatódni fog az év végéig, és a kormány reményei szerint 2016-ban is.
Balogh László, az NGM helyettes államtitkára ezt az M1 aktuális csatornán péntek este a KSH legfrissebb adataira reagálva mondta, hozzátéve, hogy az adatok azt mutatják: 2006 első negyedéve óta nem volt ilyen magas a kiskereskedelmi forgalom.

Kiemelte: a nem élelmiszer-kereskedelmi eladások majdnem 10 százalékkal bővültek, de most a tartós fogyasztási cikkeket, elektronikus berendezéseket, ruházati árukat nem devizahitelből, hanem a magasabb munkajövedelmekből, illetve a megtakarításokból vásárolják a háztartások.

Balogh László elmondta: az ingatlanpiac is elkezdett élénkülni. Ez részben szintén a lakosság rendelkezésére álló magasabb jövedelemnek, a megtakarításoknak köszönhető, részben viszont az alacsonyabb kamatok, az alacsonyabb megtakarítási hozamok miatt a lakosság egy része keresi azokat a befektetési lehetőségeket, formákat, ahol tartós megtakarításra van módja.

A helyettes államtitkár kiemelte: a magyar ingatlanpiac sokáig "lefagyott állapotban" volt, nem mozdult. Az elhalasztott kereslet miatt most azok is el tudják adni az ingatlanjukat, akik 3-4 éve még nem. Ezt a folyamatot segíti, hogy júliusban elindult a családok otthonteremtési kedvezménye (csok) is - mondta Balogh László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.