Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 07. 16:56, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A megelőzésre fókuszálnak az egészség világnapján

A megelőzésre fókuszálnak az egészség világnapján

Egészséget mindenkinek szlogennel hívják fel a figyelmet az idei egészség világnapján a megelőzés fontosságára - mondta Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke az M1 csatornán vasárnap.

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja már 2010-ben a megelőzés fontosságát helyezte előtérbe, és azóta is ez a kiemelt üzenet. Az ingyenes, átfogó országos egészségvédelmi szűrőprogramban 2010 óta több mint félmillióan vettek részt, 200 helyszínen jártak, több mint 7 millió vizsgálati adat keletkezett - ismertette, hozzátéve: a program idén is folytatódik.

Jelentős fejlődésnek nevezte, hogy már nem csak az 50 felettiek, hanem a huszonéves korosztálytól kezdődően érdeklődnek az emberek a szűrőprogramok iránt.

Az egészség világnapját annak emlékére tartják, hogy 1948. április 7-én kezdte meg működését az ENSZ szakosított intézménye, az Egészségügyi Világszervezet. A WHO célja az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, tevékeny részvétel a környezet védelmében.

Címkék: egészség, megelőzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.