Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Október 13. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

A medve nem csak játék

A medve nem csak játék

A Medve Szabadtéri Matekverseny Magyarország legnagyobb szabad ég alatt megrendezett tanulmányi versenye.

Az elmúlt időszak nem kedvezett a tanulmányi versenyeknek és közösségi programoknak sem. A Medve Szabadtéri Matekverseny, mely e kettőt ötvözi, Magyarország legnagyobb szabad ég alatt megrendezett tanulmányiversenye.

Országszerte több mint 130, előre kijelölt Medve Matek GO pálya állt a versenyzők rendelkezésére azzal a céllal, hogy a lakóhelyhez minél közelebb kerülhessen a Medve Matek élmény. Kiskunfélegyházán a Hősök Parkja várta a vállalkozó kedvűeket.

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok indulhattak 3 fős csapatokban. A versenyen számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatták, azonban külső személy segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehettek igénybe.

A játék menete a következő: a csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az ott kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon, a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása.

Az iskola koordinátorai az intézmény matematika- és informatika tanárai, Fekete Imre, Rádiné Petróczi Márta, Selyem Erika, Szederkényi Barbara voltak.

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói szeptember 25-én a délelőtti órákban 50 fővel élvezhették a mozgással kombinált fejtörők világát. A feladatok nem voltak nehezek, úgy gondoljuk, ezen a vetélkedőn mindenki részesülhetett sikerélményben.

Forrás: medvematek, batthyanysuli

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:41, hétfő | Helyi

Sebességellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit bevonva tartottak közlekedési akciót a megye rendőrei, amelynek eredményeként 6 óra alatt 245 szabálytalankodóval szemben intézkedtek.

2021. Október 25. 12:49, hétfő | Helyi

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért