Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2020. December 07. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

A második gyertya a reményt gyújtja fel szívünkben

A második gyertya a reményt gyújtja fel szívünkben

Advent első vasárnapján megnyitottuk lelkünket mások felé, most pedig eljött az idő, hogy másoknak is adjunk abból az erőből, mely Bennünk lakozik!

December 6-án (vasárnap) fellobbant a második gyertya fénye is városunk adventi koszorúján. Ahogyan az első gyertya, úgy a második színe is a lila, jelentése azonban eltérő az elsőétől. Ez a gyertya ugyanis nem a hitet, hanem a reményt szimbolizálja.

- A 2020-as év megpróbáltatásai után a reményt szimbolizáló gyertya fellobbanása egy szebb és könnyebb jövőt vetít számunkra előre, és bízunk abban, hogy magunk mögött hagyhatjuk az idei esztendő nehézségeit – mondta Csányi József polgármester a szűk körben tartott gyertyagyújtási eseményen, melyen rajta kívül Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek vettek részt.

Most, hogy a második pislákoló lángocska is beköltözött otthonainkba, újabb feladatra kell összpontosítanunk, az eljövendő ünnep közeledtével.

Csendesedjünk el és gondoljuk végig, mi az, amit másokért tehetünk. Most ne azt nézzük, hogy mi mit kaptunk / kapunk majd vissza, hanem pusztán az őszinte, segítő szándék vezérelje minden tettünket. Ne feledjük, hogy ritkán kapjuk attól vissza jóságunkat, akinek adtunk, hanem teljesen váratlanul, talán most még számunkra ismeretlen személyektől. Ez is az élet egy apró, de annál értékesebb csodája!

Amikor arról beszélünk, hogy „adjunk” soha ne nagy dolgokra gondoljunk! Néha egy kedves szó, egy mosoly, egy röpke érintés, figyelmesség, vagy a drága idődből feláldozott néhány perc is jólesik embertársaidnak, mellyel meggyújtod a remény szikráját az ő szívükben is. Ezen a héten ez lesz a feladatunk.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:01, szombat | Helyi

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Kiskun Expo

Kossuth utcai felvonulással, a színpadon ünnepi beszédekkel, emlékplakettek átadásával, a sportcsarnokban szalagátvágással és a 250 szeletes város tortájának megkóstolásával vette kezdetét a Kiskun Expo.

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek