Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2020. December 07. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

A második gyertya a reményt gyújtja fel szívünkben

A második gyertya a reményt gyújtja fel szívünkben

Advent első vasárnapján megnyitottuk lelkünket mások felé, most pedig eljött az idő, hogy másoknak is adjunk abból az erőből, mely Bennünk lakozik!

December 6-án (vasárnap) fellobbant a második gyertya fénye is városunk adventi koszorúján. Ahogyan az első gyertya, úgy a második színe is a lila, jelentése azonban eltérő az elsőétől. Ez a gyertya ugyanis nem a hitet, hanem a reményt szimbolizálja.

- A 2020-as év megpróbáltatásai után a reményt szimbolizáló gyertya fellobbanása egy szebb és könnyebb jövőt vetít számunkra előre, és bízunk abban, hogy magunk mögött hagyhatjuk az idei esztendő nehézségeit – mondta Csányi József polgármester a szűk körben tartott gyertyagyújtási eseményen, melyen rajta kívül Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek vettek részt.

Most, hogy a második pislákoló lángocska is beköltözött otthonainkba, újabb feladatra kell összpontosítanunk, az eljövendő ünnep közeledtével.

Csendesedjünk el és gondoljuk végig, mi az, amit másokért tehetünk. Most ne azt nézzük, hogy mi mit kaptunk / kapunk majd vissza, hanem pusztán az őszinte, segítő szándék vezérelje minden tettünket. Ne feledjük, hogy ritkán kapjuk attól vissza jóságunkat, akinek adtunk, hanem teljesen váratlanul, talán most még számunkra ismeretlen személyektől. Ez is az élet egy apró, de annál értékesebb csodája!

Amikor arról beszélünk, hogy „adjunk” soha ne nagy dolgokra gondoljunk! Néha egy kedves szó, egy mosoly, egy röpke érintés, figyelmesség, vagy a drága idődből feláldozott néhány perc is jólesik embertársaidnak, mellyel meggyújtod a remény szikráját az ő szívükben is. Ezen a héten ez lesz a feladatunk.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 11:55, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. október 1. - Évközi 26. vasárnap

2023. Október 01. 11:54, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnap – A szentírás vasárnapja – 2023. október 1.

2023. Szeptember 30. 09:21, szombat | Helyi

Megnyíltak a templomtornyok Félegyházán

Szeptember 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) a két plébánia és a Kiskunfélegyházi Tourinfom iroda jóvoltából megnyíltak a templomtornyok városunkban.

2023. Szeptember 30. 08:46, szombat | Helyi

Nagy látogatottságnak örvendett a Kutatók Éjszakája

A Móra Ferenc Gimnázium idén is bekapcsolódott a Kutatók Éjszakája országos eseménysorozatba.