Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2020. Június 30. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Magyar Rádió Zenei Együttesei színesítették a vasárnap délelőttöt Kiskunfélegyházán

A Magyar Rádió Zenei Együttesei színesítették a vasárnap délelőttöt Kiskunfélegyházán

Június 28-án, vasárnap 11 órakor számos zenekedvelő érdeklődő gyűlt össze a Béke téren, hogy részese lehessen a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek képviseletében megjelent művészek játékának.

A Magyar Rádió Zenei Együtteseihez hozzátartozik a Magyar Zenekar, az Énekkar és a Gyermekkórus. A hétvégén 15 helyszínen játszottak a közönségnek kamaraprodukciókat, Kiskunfélegyházán Vivaldi és Bach műveket adtak elő az egy órahosszas műsoridőben.

Szepesi János klarinétművész pápai fellépésük előtt az együttesről elmondta: a Zenélő Magyarország koncertsorozat célja az volt, hogy a bezártságból visszakerüljenek, s újra játszhassanak a közönségnek.
- A zenélés olyan, mint az élsport, nem lehet kihagyni, állandó készenléti állapotban kell lenni. Attól függetlenül, jól jött ez a kis „pihenő”, mert olyan dolgokra is jutott időnk, amire munka közben nem. Akár olyan művek megtanulására, amiket eddig félretettünk, de ettől függetlenül mindannyian máshogy éltük meg. Volt, aki a tényleges pihenéssel töltötte a karantén időszakát, de voltak olyanok is, akik a közösségi médián keresztül próbálták eljuttatni a zenét az emberekhez. Most tényleg nagyon jó érzés volt újra megmutatkozni, végre ismét együtt játszani, s ez egy igazi örömzene volt most mindannyiunknak - tette hozzá Szepesi János, aki elmondta, a közönségnek van igénye a komolyzenére, s örültek, hogy házhoz vittük a zenét ebben a pár napban. Sokan csak sétálgattak, s ahogy meghallottak minket, megálltak, hallgatták a zenét. De a gyerekek is hallgatták a téren játék közben, s ez nagyon jó, mert ezzel építjük a kicsik zenei ízlését.

A koncertsorozat - mely nagy népszerűséget váltott ki - a tervek szerint a jövő hétvégén folytatódik, hogy más városokban is megtapasztalhassák a zene szellemünkre, érzelmeinkre és egész lelkünkre ható erejét.

(Interjú forrása: papa-ma.hu)

Címkék: koncertsorozat

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 16:31, csütörtök | Helyi

Újra miénk itt a tér

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tagszervezetei újra elfoglalják az ország tereit!

2020. Július 01. 14:12, szerda | Helyi

Egy hajóban

Párbeszédre hívták Lakitelek-Tőserdő üdülőtulajdonosait.

2020. Július 01. 11:08, szerda | Helyi

Kiskunfélegyházára érkezett a Police Coffee

A városlakók egy finom kávé mellett bűnmegelőzésről és vagyonvédelemről kaptak felvilágosítást a rendőröktől.

2020. Július 01. 08:42, szerda | Helyi

Városi sétákra hív Kiskunfélegyháza

A sétákra minden szombaton sor kerül, minden alkalommal más-más személy vezetésével.