Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Június 30. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Magyar Rádió Zenei Együttesei színesítették a vasárnap délelőttöt Kiskunfélegyházán

A Magyar Rádió Zenei Együttesei színesítették a vasárnap délelőttöt Kiskunfélegyházán

Június 28-án, vasárnap 11 órakor számos zenekedvelő érdeklődő gyűlt össze a Béke téren, hogy részese lehessen a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek képviseletében megjelent művészek játékának.

A Magyar Rádió Zenei Együtteseihez hozzátartozik a Magyar Zenekar, az Énekkar és a Gyermekkórus. A hétvégén 15 helyszínen játszottak a közönségnek kamaraprodukciókat, Kiskunfélegyházán Vivaldi és Bach műveket adtak elő az egy órahosszas műsoridőben.

Szepesi János klarinétművész pápai fellépésük előtt az együttesről elmondta: a Zenélő Magyarország koncertsorozat célja az volt, hogy a bezártságból visszakerüljenek, s újra játszhassanak a közönségnek.
- A zenélés olyan, mint az élsport, nem lehet kihagyni, állandó készenléti állapotban kell lenni. Attól függetlenül, jól jött ez a kis „pihenő”, mert olyan dolgokra is jutott időnk, amire munka közben nem. Akár olyan művek megtanulására, amiket eddig félretettünk, de ettől függetlenül mindannyian máshogy éltük meg. Volt, aki a tényleges pihenéssel töltötte a karantén időszakát, de voltak olyanok is, akik a közösségi médián keresztül próbálták eljuttatni a zenét az emberekhez. Most tényleg nagyon jó érzés volt újra megmutatkozni, végre ismét együtt játszani, s ez egy igazi örömzene volt most mindannyiunknak - tette hozzá Szepesi János, aki elmondta, a közönségnek van igénye a komolyzenére, s örültek, hogy házhoz vittük a zenét ebben a pár napban. Sokan csak sétálgattak, s ahogy meghallottak minket, megálltak, hallgatták a zenét. De a gyerekek is hallgatták a téren játék közben, s ez nagyon jó, mert ezzel építjük a kicsik zenei ízlését.

A koncertsorozat - mely nagy népszerűséget váltott ki - a tervek szerint a jövő hétvégén folytatódik, hogy más városokban is megtapasztalhassák a zene szellemünkre, érzelmeinkre és egész lelkünkre ható erejét.

(Interjú forrása: papa-ma.hu)

Címkék: koncertsorozat

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.