Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Március 20. 11:51, péntek | Helyi
Forrás: Magyar Posta Zrt.

A Magyar Posta rendkívüli intézkedései

A Magyar Posta rendkívüli intézkedései

A Magyar Posta Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozását minden lehetséges eszközzel segítse.

A Kormány utasításaival és ajánlásaival összhangban összeállítottunk egy részletes cselekvési tervet, amelynek célja, hogy minden szükséges óvintézkedés bevezetése mellett a postai szolgáltatások folyamatosságát biztosítani tudjuk.

Ennek jegyében tájékoztatjuk Önöket az eddig megtett intézkedéseinkről.

ÁLTALÁNOS POSTAI / HIGIÉNIAI INTÉZKEDÉSEK
A Magyar Posta minden postán naponta többször fertőtlenítést végez (kilincsek, pultok), a napi takarítás a fertőtlenítőszerek fokozottabb használatával történik.
Védőeszközöket kaptak a postai munkatársak: arcmaszkot és gumikesztyűt, minden olyan munkatárs kapott, akinek ügyfélkapcsolata van (kézbesítő, postai ügyintéző, csomagkézbesítő).
Kézfertőtlenítőt biztosítunk valamennyi kézbesítőnknek zsebben is könnyen tárolható, kis kiszerelésben. A feldolgozó üzemekbe, egyéb létesítményekbe pedig nagyobb kiszerelésen juttattuk el a szükséges fertőtlenítő szereket.

Munkatársainkat folyamatosan tájékoztatjuk a veszélyhelyzeti fejleményekről, és felhívjuk a figyelmüket a higiéniás előírások betartására.
A küldemények kézbesítése folyamatos, fennakadások a belföldi küldeményforgalomban nincsenek.
A munkatársak számára előírás, hogy egy esetleges fertőzésről vagy abban való érintettségről a felettest azonnal tájékoztassák.
Ahol lehet, ott biztosítottuk az otthoni munkavégzést.
Korlátoztuk a postán tartózkodó ügyfelek létszámát, hasonlóan a gyógyszertárakhoz csak annyi ügyfél mehet be, ahány kiszolgáló pult működik.

ÉRINTÉSMENTES KÉZBESÍTÉS
Az érintésmentes kézbesítést a karanténban lévők miatt is kiemelten fontosnak tartjuk. Jelenleg keressük erre is a megfelelő megoldást.
A Postatörvényt és az ÁSZF-ket áttekintjük, hogy milyen lehetőségünk van a közvetlen személyes kontaktus nélküli kézbesítésre.
Hatósági támogatást (kormányzati) kértünk, a további szükséges intézkedések meghozatalához.
A személyes kontaktus nélküli kézbesítést lehetővé tevő csomagautomaták fertőtlenítése a csomag ki- és betárolása során történik. A rekeszeket és az érintőképernyőt fertőtlenítőszeres törlővel tisztítjuk.
Folyamatban van a Budapesten és Pest megyében lévő csomagautomaták és közvetlen környezetének teljes takarításának előkészítése.

FIXPONTI VÁLTOZÁSOK
Az Operatív Törzs döntése alapján a posták délután 15 óra után is nyitva tartanak, de részben szüneteltetések, részben nyitvatartás szűkítések lehetségesek, ezeket a honlapunkon naprakészen tartjuk.
Egyes fixponti partnereink (COOP és Media Markt) átmenetileg nem fogadnak csomagokat. Az ezekre már úton lévő csomagok kézbesítéséről minden esetben egyeztetünk a címzettel.
Partnerextra szolgáltatásunkban folyamatosan frissítjük az adatokat, egyedi címiratkitöltőt használó ügyfeleink felé a postai kapcsolattartók jelzik a változásokat.

NEMZETKÖZI KÜLDEMÉNYFORGALOM
Közleményt jelentetünk meg az akadályozott nemzetközi küldeményforgalommal kapcsolatban. A postákat pedig értesítettük, hogy a megadott viszonylatokba ne vegyenek fel küldeményeket addig, amíg az akadályozottság fennáll.
Az érintett termékek köre: Nemzetközi EMS, Nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi postacsomag, nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi levél, MPL Europe Standard csomag.
Folyamatosan követjük a nemzetközi helyzetet és igyekszünk a járatok átszervezéséhez igazodva fenntartani a küldeményforgalmat ahol ez lehetséges. További, nemzetközi szállításokat érintő információkat honlapunkon talál.

AJÁNLÁSOK KONTAKTUSSZÁM CSÖKKENTÉSHEZ
Javasoljuk, hogy feladóiknak az utánvéttel történő fizetést helyett inkább ajánlják az előre fizetés lehetőségét, ezzel is minimálisra csökkentve a személyes érintkezést.
Javasoljuk, hogy a vásárlóknak rugalmasabb átfutási időt kommunikáljanak, mert a gyorsan változó helyzetben előfordulhat, hogy az időgarancia nem minden esetben lesz tartható.

További, naprakész információkat honlapunkon a www.posta.hu felületén találnak.

Kérjük, hogy mindannyiunk érdekében fokozottan tartsuk be a szükséges óvintézkedéseket, vigyázzunk egymásra!

Kitartást és erőt kívánunk mindenkinek, üdvözlettel:

Magyar Posta Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: