Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 23. 08:53, péntek | Helyi
Forrás: -szerk.-

A Magyar Kultúra Napját ünnepelte a város

A Magyar Kultúra Napját ünnepelte a város

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ valamint a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepi műsort.

A művelődési központban Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere és Fekete Beatrix, a művelődési ház vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Minden nemzet életében vannak jelentősebb ünnepnapok, amikor a mindennapi, sürgető dolgainkat hátrahagyjuk és felöltöztetjük elménket, szívünket, hogy fejet hajtsunk azok előtt, akik valami nagyot alkottak. Január 22. fontos dátum, a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük - kezdte beszédét a polgármester, majd a kultúránk megőrzésének fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét.
A beszédeket követően a Széljáró Balladás Együttes lépett színpadra. A formáció tagjai ez alakalommal is fergeteges hangulatot teremtettek betyárnótáikkal.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepi műsorból a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza sem maradhatott ki. A fiatalok 3 felvonásban mutatták be próza-, ének- és tánctudásukat a közönségnek.
Az esemény zárásaként Kállainé Vereb Mária, intézményvezető örömteli bejelentést tett, miszerint a művelődési központ ezidáig számokkal jelölt termeit olyan személyekről nevezték el, akik munkásságuk alatt sokat tettek Kiskunfélegyháza kulturális életéért, komoly szakmai sikerekkel öregbítették a város hírét. Így többek között termet neveztek el (a teljesség igénye nélkül) Móra Ferencről, Szántó Piroskáról, Fekete Jánosról, dr. Mezősi Károlyról és Holló Lászlóról.
A kultúra napi rendezvénysorozat záró eseményére január 23-án pénteken, 17 órakor kerül sor, mikor is Ircsik József kiállítása nyílik a könyvtárban. A tárlatot Sturcz János, a Képzőművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.