Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 21. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A Liszt Ferenc reptéren is lecsapott

A Liszt Ferenc reptéren is lecsapott

A fővárosban több helyen is fákat döntött ki az orkán erejű szél. Az éjszakai és a délelőtti felhőszakadás után autók akadtak el az elárasztott átjárókban. A viharok miatt a Liszt Ferenc repülőtéren is gondok adódtak.

A Péterhegyi úton a szemtanúk szerint 10 elakadt gépkocsit kellett elszállítani. A Széll Kálmán téren és a Batthyányi téren is készenlétben állt az üzemzavar-elhárításért felelős személyzet. A Fővárosi Tűzoltókat háromszor annyi esetben riasztották, mint egy átlagos napon. „A legtöbbször faágakat, illetve kidőlt fákat kellett eltávolítani. Volt, ahol autóra esett, volt ahol magas feszültségre, tehát vezetékre. Akadt olyan is, hogy melléképületre dőlt a fa. Egy XVI. kerületi családi házba sajnos villám csapott, ott egy 100 négyzetméteres ház tetőszerkezete égett le” – nyilatkozta Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvíviője.

A viharok miatt szerdán sem tudott több repülőgép felszállni a Liszt Ferenc repülőtérről. A gépek utasait átcsoportosításokkal juttatják el a célországokba. A Budapest Airport szóvivője szerint estére helyre állhat a rend a légikikötőben. kedd este 20 percre zárták le a repteret a vihar miatt, több gép nem tudott leszállni. A Malév prágai járata végül Belgrádban, a párizsi pedig Pozsonyban landolt. (da)

hírTV

Címkék: reptér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.