Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. November 06. 13:47, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

A legjobb teljesítményt az Erzsébeti Spartacus birkózói nyújtották

A legjobb teljesítményt az Erzsébeti Spartacus birkózói nyújtották

November 5-én a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban az Extra Liga csapatbajnoki visszavágón mérték össze felkészültségüket Magyarország legjobb hat birkózó csapata.

A rangos megmérettetésen a Cegléd, Csepel, ESMTK, FTC, Pénzügyőr, Vasas csapatok közül az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör bizonyult a legjobbnak. Második helyen a Pénzügyőr SE végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Ceglédi VSE sportolói állhattak.
Sajnos már az első fordulóban eldőlt, hogy a Vasas SC csapata kiesik a küzdelmekből, miután 5-3-ra kikapott a Csepeltől. Attól a csapattól, melyet a junior Eb-bronzérmes, többszörös német bajnok, kiváló sportolóként számon tartott Seregélyi Gábor erősített.

Eközben az ESMTK is javított korábbi teljesítményén, ezúttal a Cegléd és a Csepel ellen sem rezgett a léc, mindkétszer meggyőző pesterzsébeti siker született. Igaz, ez a folytatásra is igaz volt.

Az ESMTK egészen a bajnoki címig meg sem állt. Ebbe a legnagyobb beleszólása a Pénzügyőr SE-nek volt. Kettejük mérkőzésére pont az utolsó körben került sor, amit hatalmas, igazi csapatbajnoki hangulat kísért. Az aranyéremről döntő csapattalálkozón az ESMTK már rögtön az elején meglepte vetélytársát, hiszen az 59, 66 és 71 kilogrammban is diadalmaskodni tudott Magnucz Richárd, Katona Ádám és Losonczi Ottó révén. Utóbbi versenyző szabadfogásban bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A folytatásban Fritsch Róbert tartotta életben a bajnoki cím reményeit a Pénzügyőr számára, ám ennek a végére Kéri Zoltán a 80 kg-ban nagy csatában, de pontot tett a végére, 4-2-re legyőzte a remekül küzdő Szurovszki Patrikot. Ezzel gyakorlatilag már el is dőlt, hogy ki lesz a végső győztes. A kérdés már csak az volt, hogy a pesterzsébetiek mekkora arányú győzelmet aratnak. A hátralévő mérkőzésekből Tóth Bendegúz megnyerte a 98-at, míg a nehézsúlyú Majoros Ármin Mózesnek az eredetileg 85 kilós Szilvássy Erik visszalépett.

ESMTK - Pénzügyőr SE 7-1, így az erzsébeti klub a tavalyi NB I-es után ismét bajnoki címet ünnepelhetett.
A dobogó harmadik fokára a ceglédiek állhattak fel, akiknek gyakorlatilag elég volt megőrizniük pontjaikat, amit az odavágók során gyűjtöttek.

Bajnokcsapat:
ESMTK (Edzők: Kliment László, Losonczi Ottó, Konsztantin Gulevszkij, Nagy József, Mikola Zsitovoz

Versenyzők: Juhász Bence, Magnucz Richárd, Katona Ádám, Balázs Barna, Lagzi Kovács Bendegúz, Mester Milán, ifj. Losonczi Ottó, Nemes Máté, Nagy Mihály, Mohácsi Martin, Horváth Zsolt, Nagy Péter, Losonczi Dávid, Kéri Zoltán, Tóth Bendegúz, Szőke Alex, Starosciák Tamás, Majoros Ármin Mózes, Mertse Ádám)

2. Pénzügyőr SE
3. Ceglédi VSE
4. Csepeli BC
5. FTC
6. Vasas SC (kiesett az extraligából)

A visszavágó eredményei:
1. forduló:
Vasas SC - Csepeli BC 3-5
ESMTK - Ceglédi VSE 6-2
Pénzügyőr SE - FTC 6-2

2. forduló:
Vasas SC - Pénzügyőr SE 3-5
Csepeli BC - ESMTK 1-7
Ceglédi VSE - FTC 4-4

3. forduló:
Vasas SC - Ceglédi VSE 4-4
Csepeli BC - Pénzügyőr SE 3-5
ESMTK - FTC 7-1

4. forduló:
Vasas SC - ESMTK 1-7
Ceglédi VSE - Pénzügyőr SE 1-7
Csepeli BC - FTC 5-3

5. forduló:
Csepeli BC - Ceglédi VSE 4-4
ESMTK - Pénzügyőr SE 7-1
Vasas SC - FTC 5-3

A versenyen közreműködő bírók: Péteri László (elnök), Pál Szabolcs, Weisz György, Kismóni János, Rögler Gábor, Szél Dávid, Szarka Imre, Gogolák Ibolya (versenyiroda), Tollár Dániel (versenyiroda).

Címkék: birkózás, Extra Liga

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.