Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 24. 06:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A legjobb magyar kézműves sörök versenybe szálltak egymással (videomelléklettel)

A legjobb magyar kézműves sörök versenybe szálltak egymással (videomelléklettel)

Nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is remek kikapcsolódást nyújtott a július 22-23-án megrendezett II. Félegyházi Kézműves Jótékonysági Sörfesztivál, melynek a Kiskun Múzeum udvara adott otthont.

A szórakoztató programok és a sörverseny mellett állandó és időszaki kiállítással is várták a kedves érdeklődőket. Az utóbbi természetesen a sörfőzéshez és annak jelentős történelmi múltjához kapcsolódott. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint Deák László magángyűjtő jóvoltából sok érdekességet láthattak a kiállítás megtekintői. A sörfőzés fortélyairól Tóth Miklós a Bader Sörfőzde tulajdonosa és egyben a fesztivál szakmai vezetője mesélt a népes számban megjelent közönségnek.

A szervezők csakúgy mint az elmúlt évben, idén is gondoltak arra, hogy a rendezvényen az egész család jól érezze magát és a malomudvarban különféle játékos foglalkozásokat tartottak a gyerekek számára.

Amellett, hogy 20 fajta magyar kézműves sör közül lehetett válogatni természetesen az alkoholmentes üdítők és egyéb nedűk mellett, még különféle ételekkel és nassolni valókkal is várta a megéhező vendégeket a Rózsakert Vendéglő pavilonja, ahová a platnin sütött finomságok illata odacsalogatott szinte kivétel nélkül mindenkit. Zene, tánc, kellemes környezet, jó társaság, nem is kellett több egy hangulatos nyári estéhez. Pénteken a Rocktábor gálakoncertje, a Spontán Blues Band előadása, szombaton pedig a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, az Aurevoir zenekar, valamint a Széljáró Balladás koncertje biztosította a fesztiváli hangulatot.

Mindkét napon 16 órától várta vendégeit a rendezvény, mely szombaton fergeteges táncházzal zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok