Városlista
2019. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2018. November 07. 17:29, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A látványos fejlődés ellenére sem dőlnek hátra elégedetten

A látványos fejlődés ellenére sem dőlnek hátra elégedetten

Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott november 7-én a Göllesz Viktor Általános Iskola aulájában.

A fórum előtt a körzet lakóinak ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre nyílt lehetősége a helyszínen.

Balla László képviselő elsőként a körzetben megvalósuló fejlesztésekről számolt be. Mint ahogy azt a beszámolóból megtudtuk, ebben az évben 6 helyen sikerült járdát, illetve parkolót építeni a város ezen részén. Emellett a közvilágítás is komoly fejlesztésen esett át a 8 új lámpaoszloppal, illetve a hamarosan kihelyezésre kerülő újabb 2 lámpatesttel).

A képviselő az elmúlt évet összegezve elmondta azt is, hogy a közösségi kapcsolatok ápolására irányuló rendezvények egyre népszerűbbek a térségben, így például a Tréfás-Békás Forgatag, az Idősek Karácsonya és a Szeretetebéd.
Az idei év egyik legnagyobb volumenű előrelépése azonban a Móra utcai Óvoda átadása volt augusztusban, a másik pedig a buszállomással szemben lévő parkoló és közösségi tér felavatása.
A megjelentek ezekről az eseményekről egy-egy rövid filmbejátszást is láthattak.
A rövid összefoglaló után Balla László előrevetítette az elkövetkező időszak terveit is, melyek közül a legnagyobb és leglátványosabb a „Zöld város program” 1,98 milliárd forintból történő megvalósítása lesz. A körzetben történő fejlesztések költsége ebből 600 millió forint. A hamarosan megkezdődő munkákról Dósai Bence kabinetvezető képekkel, vázlatokkal illusztrálva beszélt részletesen. Magyarázatában kiemelte, hogy a tervek felvázolásakor arra törekedtek, hogy ne kelljen egyetlen fát sem kivágni (kivéve a betegeket), valamint a látványosság és a szórakozási lehetőségek bővítése mellett a zöldfelület és a közösségi terek megnövelését tűzték ki célul. Azt is elmondta a kabinetvezető, hogy a Pázmány utca rendbehozatala noha nem szerepelhetett a programban, de már arra is készen vannak a tervek és az önkormányzat - csakúgy mint a Milleniumi díszkutat - önerőből fogja felújítani.

A kabinetvezető részletes magyarázatát követően Csányi József polgármester ismertette az önkormányzat további fejlesztési terveit. Így többek között beszélt az egészségügy fejlesztéséről, így az SZTK épületéről is, melynek munkálatai gőzerővel folynak.
- Annak ellenére, hogy a félegyházi kórház üzemeltetése és fenntartása a magyar államra szállt, úgy vélem nekünk, mint önkormányzatnak meg kell találni azt a módot, hogy elősegítsük az emberek kulturált egészségügyi ellátáshoz való hozzájutását.
A kórház fejlesztése mellett ezért szeretné a képviselőtestület az SZTK régi funkcióját is visszaállítani. Előreláthatólag 2019. júniusában átadják az új egészségügyi létesítményt, ahol 9 háziorvos, 6 gyermek háziorvos, a sürgősségi háziorvosi ügyelet, a Védőnői Szolgálat, az Egészségfejlesztési Iroda, egy fogorvos és egy patika fog helyet kapni
– részletezte a polgármester.

A fórum végén a körzet lakói benyújthatták tűzifa igényléseiket is, valamint Balla László, valamint Csányi József polgármester, Rosta Ferenc alpolgármester, Dósai Bence kabinetvezető és Faragó Zsolt jegyző választolt a lakosság körében felmerült kérdésekre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 18:17, szerda | Helyi

Zenés éjszaki fürdőzés a Félegyházi Termál Parkfürdőben

A Félegyházi Termál Parkfürdő 2019. augusztus 23-án, pénteken ismét zenés éjszaki fürdőzésre invitálja a kedves érdeklődőket.

2019. Augusztus 21. 15:54, szerda | Helyi

Tízen haltak meg a közutakon a hosszú hétvégén

A halálos baleseteken túl 76 olyan is volt, amelyben súlyosabban is megsérültek.

2019. Augusztus 21. 15:14, szerda | Helyi

Természetes, hogy korral romlik a látásunk?

Bár nem mindig könnyű elfogadni, de ahogy öregszünk, testünk is folyamatosan változik.

2019. Augusztus 21. 15:02, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a hivatalos kampány

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, attól a naptól a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.