Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 17. 15:45, péntek | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

A látogatási szabályok betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetipark-igazgatóság

A látogatási szabályok betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetipark-igazgatóság

A hétvégén ismét jó idő lesz, várhatóan sokan fognak szabadidős tevékenységet keresni a természetben.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényein és védett területein kirándulók száma. Az Igazgatóság arra kéri a látogatókat, hogy kövessék figyelemmel a honlapon megjelenő hivatalos információkat, és tartsák be a védett területeken történő túrázás szabályait és a higiéniai előírásokat is.

Az Igazgatóság arra kéri a kirándulókat, hogy a tanösvényeken csak gyalogosan közlekedjenek, parkolásra használják a kijelölt parkolóhelyeket, túrázás közben maradjanak a kijelölt utakon. A táblával jelzett, fokozottan védett területekre továbbra is csak a nemzeti park írásos engedélyével lehet belépni.

Vigyázzanak a környezet tisztaságára és semmit ne hagyjanak maguk után a kirándulás során.

A KNP működési területén található, saját fenntartású madármegfigyelő-tornyokat a kirándulók biztonsága érdekében lezárják a járvány idejére. A Fülöpházi-buckavidéken, a Báránypirosító tanösvény elején található erdei tornapályát ezen időszak alatt nem lehet használni.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság köszöni, ha betartja a látogatási szabályokat és emellett a higiéniai előírásokat! Végezetül felhívják a figyelmet, hogy idén nagyon sok a kullancs, fokozottan ügyeljenek erre is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: